ANAK FIRST

Salam nak tanya sy first time mengandung..kandungan baru 16 minggu keperluan baby & ibu boleh start beli bila ye

35 Các câu trả lời

seeloknya kata org ii tu . tunggu nk di lahirkan kn baru beli . katanya tk elok kalau beria atau menghitung hari . kadang benda tk jangka akan belaku .

beli sikit2 je takda masalah pun.. beli awal takpe jgn tunggu 9 bulan baru nak beli. baby nak keluar bila, kita bukan boleh agak pun 🤭🤭

Boleh start dah sis , kedepan kita tak tahu .. Saya keperluan baby lengkap dah , tggu nak beli keperluan ibunya pulak . Saya baru 6bulan 2 minggu

klu nk kumpul Tu sikit sikit mungkin dh boleh start beli...atau tunggu sampai bulan ke 7 SBB dh confirm jantina baby...lebih mudh Beli barang....

dah boleh beli ..beli la dlm 2-3 barang dulu..lama2 lengkap dah.sy masa pregnant buat mcm ni..nk beli skli trus x mampu laa..

beli sesikit dlu sbbnya nak beli skali gus tak mmpu . tp kalau dah tau gender. harap besabar ya. smua brg bby cecomel 🤣

msuk je 5 bulan blh dah start beli sikit2.. lgipun biasa nya misi/doktor akan sruh kita pack awal utk prsediaan brsalin..

6-7bulan boleh dah start beli sikit2..pasti kan beli yg newborn jgn byk yer.. sbb baby nnti cpt bsar..

Dah boleh start survey harga, nak beli sikit2 pun okay je. 1 bulan letak wishlist beli 1 ke 2 barang.

Saya masuk 7 months baru start beli.. Hampir 70% by shoppe.. Sebab murah and senang tak perlu beratur