Pertanyaan

Salam nak tanya pendapat hampa.. boleh ka nak bersama kalau kandungan baru berusia 5minggu? mohon pencerah:an dan pendapat.. Terima kasih?

37 Các câu trả lời

Boleh atau tak boleh tu ats ketahanan diri masing2. Ada yg rahim kuat. Ada rahim tak kuat. Macam sy sendiri, dah 9w baru tau pregnant. Before tu kemain lasak lagi bersama suami. Siap saya accident jatuh motor tp Allah nak lindungi kandungan saya. Alhamdulillah takde ape2. Bila dah tau pregnant, terus stop bersama suami. Skrg dah 26w still 'puasa' dulu. Sbb takot jadi apa2.

tak digalakkan.. first prent hritu bersama masa tu 10weeks.bleeding mmg risau giler.. esok tu trus pergi klinik scan dr kata xada apa2 ok semua.. tpi 2/3 hari bleeding xsdp hati prgi scan swasta dr kata bby dh dkt pintu rahim. balik mlm tu ggur... lepas dari tu.. lekat yg k2 ni skrg 28weeks boleh kira gn jari brpe kli jer bersama😅memasing xbrani hahahha

5y trước

Hahha risau kan..

better sabar dlu.. sbb tak tau kandungan kite kuat atau x.. sy dlu nasib baik x jd ape2.. lepas bsama skli, terus ade spotting.. doc pesan tgu kandungan da kuat..

Boleh, tapi tunggu bpe belas week...Kalau nak bersama elakkn kite di atas ye n sruh husben tu slow2 jagn laju2..😂😂 By.me yaya..

boleh. tapi atas orang. macam saya nurse sarankan 12w ke atas. sebab masa 6w saya spotting. seeloknya sabar dulu, 12w kandungan dah kuat sikit.

Kalau terjadi bleeding, seeloknya tunggu trimester kedua Sis kandungan dah lebih stabil. kalau normal tkde sakit apa, ok je aktiviti tu 👍

Boleh tu boleh tapi kena jaga2 pelahan2 kayuh. 😂 Lagi kalo sis memg pertama kali pregnant sbb kita xtau rahim kita Jenis kuat ke x.. 😊👍

Kalau masih baru lagi better elakkan. Sebab saya dulu pernah bleeding. Doktor kata bila kandungan dah stabil baru boleh.

Boleh sjaaa😊 Masa sya 5mggu sya baru pg honeymoon... haha Kandungan terlindung oleh placenta so dont worry.. play safe 😊

Boleh je tak ada maslah sbb kandungan tak akan ada msalah pn bla nk bersma tpi jgn kuat2 sgt nti tubuh yng skit