Minum air sejuk

Salam. Nak tanya. Boleh ke minum air sejuk ketika pregnant? Mak mertua sy kata x boleh minum air sejuk tapi tekak kadang2 teringin nak minum.

27 Các câu trả lời

sy dari anak first,skrg mengandung 9 bulan anak ke2 sy memg minum air sejuk jee siap makan ais cream memanjang sy xsuka air suam... MIL ckp minum sejuk tu baby bole besar nanti bersalin susah haha... my mom cakap bersalin tu sakit xsakit itu rezeki masing2x.. percaya pada Allah..jgn risau sis,minum je xde pape effect pun

Minum je sis air sejuk. Xde effect apa2 pn. Jgn risau sbb air tu akn terus btukar ikut kesesuaian suhu bdn kita bila dh masuk dlm perut. Xdenya lah dia akn terus mbeku ke apa dlm tu. Relax ya..

Apa lak takleh. Minum ajela. Bukan ada effect pape kat baby. Cuaca panas ni takkan minum air suam² suhu bilik je kot. Adoi bengkek la camni. Stay hydrate sis

sy setiaphari kena ada air jus yg sejuk..klau tak memang takboleh mkn or tidur. tekak ini tak boleh minum air suam2 or panas.

4y trước

Sma la..sy hari2 mnum ais,nak2 cuaca pnas skng ni

Boleh je klo ayaq sejuk kosong, yg kena jga tu sejuk yg ada perisa, sebab bila ada GDM kna kawal gula, takot baby besaq dalam😇

Saya mmg minum hari2. Sebab sejak pregnant tekak xleh terima air biasa. Cuma saya jadi kerap batuk je la. Harap2 yg lain okay la.

Kenapa mil kata xblh minum air sejuk? Kalau risau puan campur air sejuk dgn tak sejuk. Ok sket rasa dingjn2 cmtu

Air sejuk xda pantanglh, Bolh je minum... Sya dri awal sampai Sekarang minum air sejuk...

Saya pun minum saja sis air sejuk.... Yang penting air kosong lah jangan ada perisa...

Sya hri2 mnum air sjuk dn mnis sb klau tak mnum air sjuk tak snang duduk sb pnas😁