Minum sejuk

Hai Moms nak tanya MMG xboleh minum sejuk ke waktu pregg .sbb Sya tinggal dgn mertua semua dia xsuruh minum penat nak minum air suam je tolong bagi pendapat

4 Các câu trả lời

Saya ada terbaca utk jaga kandungan kalau yang pernah beberapa kali keguguran, org cina pantang minum air sejuk atau ais. Sikit2 ok. Pantang utk sementara baby nak kuat. Tapi yelah lain badan lain dia punya tindakbalas. Kalau sis boleh tahan, cuba tahan dulu sampai dah masuk trimester 2 nanti minumlah. Tapi kalau sis mmg takde masalah minum je.

bole je sis, kenapa pula tak bole. saya dulu duk minum air sejuk, tambah kalau nak scan tgok gender, lagi la minum air sejuk, aiskrim supaya dia gerak.

2mo trước

takdanya sis sbb air sejuk punca baby besar. gpun skrg musim panas ,takkan nak minum air suam saja. kalau susah sgt, time keluar minum la sis puas2x, atau sis suruh husband back up , ckp da refer dr. da. dr. kata bole je.

Hmm ada tanya kenapa MIL tak bagi? Kalau dia bagi alasan pelik2 cakap awak dah refer doktor. Boleh minum.

2mo trước

Sama-sama. Apa2 awak cakap je yang awak dah refer doktor. Minta bantuan suami untuk backup sekali tau

Doktor sy tak cakap pun mcm tu. Bole je minum air sejuk