Banyak minum air sejuk boleh ke tak?

Hai, nak tanya boleh ke masa pregnant ni banyak minum air sejuk? Air sejuk coway or cuckoo je bukan air manis. Lately tekak asyik nak minum air sejuk je. Tapi try juga tahan diri dari minum air sejuk tu semua. Banyak minum air masak suhu biasa je sebab risau banyak minum air sejuk ada effect kat perut or baby ke apa ke kan 🥹

18 Các câu trả lời

minum air sejuk masa pregnant xde masalah pon masuk dlm badan ikut suhu bdn jgk ..lain la minum air sejuk Manis 😂 sy pon tiap masa air sejuk mmg jarang sgt minum air suhu biasa .kalau nk mkn ubat je minum air suam

tde apa la awak . sy minum air sejuk jee lagi musim panas ni . alhamdulillah lahir bby okay jee takde masalah apa apa . sy kalau bby tak gerak sgt pun sy mnum air sejuk bru dia joget2 kat perut hahahaha .

Saya hari2 tea ais. Malam sebelum bersalin kt ward pun tea ais tapau. Pagi petang ais sbb Musim panas. Anak lahir 3.5kg xde masalah Pape. Sulong dulu xminum ais sangat. Lahir 2. 8 kg je. Prolong jaundice

Time spjng pregnant sy hr hr minum air sejuk siang ptg mlm sampai nak bersalin. Cuma baby besar je. Tp alhamdulillah xda sangkut gdm ke apa. Mmg xdpt klu x minum air ais 😂

Saya dari 1st trimester minum air sejuk sis. Ais lagi😂 Hari ii pulak tu. Nak minum air panas/suam. Memg tak lalu dekat tekak. Loya je rase. Alhamdulillah semuanya ok aje

saya minum je. haritu ada baca air sejuk ke panas ke suam ke sbenarnya xde kesan dkt diri dgn baby pon . badan kita dgn orang lain xsama

xde masalah pun sis..sejuk n panas xde effect utk bb..bile masuk dlm badan air akan bertukar suhu biasa

saya dulu suka air masak je sejak peknen mesti nak ais kosong sebab rasa tak puas tapi so far alhamdulillah la

tiada masalah pun. Sebab bila air sejuk masuk dlm badan, air tersebut akan tukar ikut suhu badan kita

Takde apaa oke jee. Rasa baby lagi suka hahah baby saya aktif kalau mommy dia minum tu 😆😆