Bayi berusia 5 hari tak berak

Salam. Nak tanya, bayi saya berusia 6 hari. Tp ni da 2 hari dia tak berak. Kencing 3x shj tapi byk air kencingnya. Cuma kencing mcm ada sedikit merah mcm darah. Td da pergi klinik,esok doktor nak amik sample air kencing. Sementara nk tggu test esok, ada ke mak2 yg ada pengalaman mcmni?

1 Trả lời

ank tak ckup susu tu..sbb tu kncing brdarah..puan susukan dia stiap 1jam tak ek? puan pun kena jg air yg puan minum supaya blh kekal hydrate dan blh refill susu puan tuk bg kpd ank..jg pemakanan tu yg penting ..ms awl2 ni mmg penat dan tak ckup tido..tp kena kut smgt demi ank..mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin