air sejuk

Salam mummies, Nak tanya. Air sejuk tak boleh kerap minum ke? Orang ckp sbb nanti baby besar.

32 Các câu trả lời

tak sure tp sepanjang pregnant dr awal sampai akhir sy mmng minum air sejuk . rasanya logik jugak sbb saya makan tak banyak sangat ,minum air sejuk selalu dan saya lahirkan baby prem pd 36w6d tp berat baby 3.32kg.

Mitos semata.sy anak 1st kuat mkn nescafe.org ckp anak akan hitam tp anak sy lahir putih gebu.anak 2nd sy kuat mkn ais..kunyah ye.anak lahir takde la bsr 2.92kg je.jd tu semua mitos

Kalau minum air sejuk kosong tiap hari tiap saat baby x besar. Tapi kalau minum air sejuk bergula/manis memang ada risiko baby dalam kandungan terlebih besar dan mak dia pun akan overweight.

Saya pun hari2 minum air sejuk, Milo sejuk, susu pun sejuk.. tak minum panas pun.. so far alhamdulillah baby sihat, harap2 berkekalan.. harap Allah melindungi kita Dan kandungan kita sis...

Xdak la sis mana ada minum.air sejuk baby besaq..mitos ja tu..sy minum ok ja..anak sy lahir first 2.6kg. Anak kedua 3.06kg aje...padahal ayaq ais minum hari2 24jam😅

Mitos sis. Hehe sy ni bukan kata air sejuk ais tu siap kunyah lagi 😂😂 Skali beranak bby kecik je. Jauh beza berat masa scan dgn yg keluar. 😂

Baby besar salah satu sebab dia ialah ibu ada diabetes . Ibu yg ada diabetes baby dia berisiko berat 4kg besar . Klau minum ais tu bkn masalah dia

Sy minum je air sejuk..cek tgk saiz baby ok je stakat ni Alhamdulillah la..xde kaitan kot rasanya tu..klu manis2 tu yg tkt gdm baby besar tu..

Dalam buku pink kan ada tulis maklumat penting bab pregnant, cuba teliti baca. Takde la nak percaya dgn mitos sgt dah.. 🤭🤭🤭

Waalaikumussalam, boleh je sis. Saya masa 3rd trimester tiap2 hari minum air sejuk. Tapi bukan air ais, air sejuk 🤗✌🏻