Minum air sejuk during pregnant

Hi mommies, saya nak tanya. Since pregnancy masuk 2nd trim ni saya kerap sangat minum air sejuk. Kadang tersedar dari tidur malam pun cari air sejuk. Sebab saya rasa panas & always brpeluh. Tapi saya minum air sejuk bukan lah air manis or air batu, air coway je. Takpe ke kerap minum air sejuk? Sebab ada yang kata tak elok, nanti lepas bersalin badan cepat penat & sakit2. #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

7 Các câu trả lời

sy pun minum air kosong sejuk je pregnant ni. panas sgt badan. mandi pun ntah berapa kali. pastu berpeluh blk. tambah2 now musim panas kan.. sy xpasti psal badan lemah tu tp ada dgr jugak. bukan kita yg pregnant ni je tp yg x pregnant pun boleh buat lemah badan. tp sy langgar jugak walaupun xpasti ya ke tak sbb x tahan sgt panas. letih badan, tido je haha

Takda kaitan. Saya minum je air sejuk, lagi syiok baby tendang2. Dah bertahun saya beranak, ni nak beranak lagi. Tetaplah minum sejuk. Badan aktif je sis, czer lagi. Nk badan sihat taknak sakit2 amalkan healthy lifestyle mcm makan makanan yg sihat2 & senam

sy dari awal pregnant sampai nak masuk 3rd trim, nak air sejuk je. klu dulu mmg kurg minum air sjuk. tp tula org tua pun tak kasi minum sgt, katanya nnti bby besar 😅😂 taktau mana logik nye 🤣

12mo trước

Itu lah ada yang cakap banyak minum air sejuk nanti baby besar lah air ketuban banyak lah. Kita pun dok was was tapi tak tahan panass tuu teguk jugak

Sy pun suka minum air sejuk jugak.... Kadang2 suami pun teguq... Ujan2 pun minum air sejuk.... Sy cakap xpa sy suka... Hahaha...

Tu mitos je sis. Minum je air putih sejuk/ panas/ suam. As long as cukup air kosong utk hydrate badan masa pregnant.

Saya minum air sejuk hari2, selama pregnant ni, mmg badan kita rasa panas je sis, xde efek pape pun

boleh minum air sejuk xde effect kandungn