say no kopi

Salam mommy...blh tnya x petua nk hilangkan ketagih minum kopi or nescafe?? Sy bru pregy sebulan. Bila nmpk susu je sy jdi tak lalu nk minum. Buah pun sama gak tak lalu .

34 Các câu trả lời

Cafein mmg x bgus utk bby dlm perut.tapi kalo setakat nak mnum lepskan ketagih tu sehari sekali pun xpe..mnum secawan je.sy pun mcm tu.then bnyk kn mnum air masak.

5y trước

Alhmdlh..sy lama2 jadi xnk minum. Mula2 tu paksa lah jugak

Masa ngandung ank no 2 dulu x blh mnm susu..mesti muntah..klu milo pn kena minum milo O..tp masa 2 sy suka minum kopi O..nk bt mcm mn..alhamdulillah xde apa2..

Saya start 9 minggu dh xminum kopi, teh.. hati memang teringin.. tapi tetap dlm hati xnk minum sbb sy nk jaga kencing manis & Hb..

5y trước

Belajar jugk bt2 hati kering xnk kopi..😂😂

sy pengemar kopi.. lagi lagi kopi o sejuk. tapi sejak hamil, sy tahan diri. 🤣 bkn senang oo. tahan diri. mindset kena kuat. 🤣

5y trước

kann ahahaha. aduiii lucu pulak

Kalau nak minum boleh.. Tp kurgkn secawan sehari.. Tu ape yg nurse n doc sye bgtw.. Ape2 consult la dgn nurse n doc ye..

5y trước

Okay..tq sis 😍

Saya dah 25minggu,masi minum nescfe..memang tal boleh lari dri minum tu,tp bkn selalu la saya minum..1hri 1kali

Sy mnum jg tp xtiap hari.. Lepas mkn vitamin bg selang dua tiga jam bru mnum cofee. Hb sy ok 11 atas

5y trước

Sy mkm vit dr kk. Iberet, calcium, and ubat cair darah. Yg tu xigt nama dia apa 😅😅

Beli susu yg berperisa coklat. Saya consume perisa coklat Alhamdullilah boleh minum seperti biasa

5y trước

Blh try nt..tq sis.. ☺️

Sy mnum juga tp just waktu srapan pagi.. nk berhenti trus xmampu nsib la hb sy ok xpernah jtuh

5y trước

Sama lah..sy ambik waktu pagi je.. Non sugar. Lpstu sepnjg2 hri akan minum air masak..

Cuba minum kopi juna,kopi susu kambing susu banyak kafein sikit kalau rasa nak minum kopi

5y trước

Blh nt sy try..tq sis..