Darah nifas atau Haid?

Salam mommy smua.. nk tnya la kan, saya bersalin dalam bulan 9 hritu (czer) , lpas bsalin ada drah kluar yg d pnggil drah nifas kan darah kluar dalam 2/3minggu camtu. pastu ada kluar darah lgi tu pun sikit2 dh mcam kaler ceklat kadang ada mcam 1hari xkluar darah. ingtkn dh stop n xkluar darah lgi lpastu..dalam 2minggu camtu darah dh benti, ttiba hari kamis baru2 ni ada kluar darah balik smpai la ke hari ni darah tu bnyak sngt2 mcam darah nifas hari 1st saya melahirkn(penuh pad). Tapi saya memang masih dalam pantang lagi skrg ni, inshaAllah selasa depan baru habis pantang. Nk tahula pasal darah tdi tu, ada x mommy2 pernah alami kjadian macam saya n tu d kira darah nifas lagi ka atau darah haid?

1 Trả lời

Bersalin c-zer mmg mcmtu. Keluar x konsisten.kadang ada kadang xada. Apa2 pun tunggu 60 hari consider darah nifas.

5y trước

yeke.. ok2 terima kasih❤️