Threaten miscarriage

Salam mommy mommy semua. Nak tanya. Siapa pernah alami keguguran? Apa ya tanda2 nya? Sbb skrg ni sy dah threaten miscarriage dan keluar darah coklat gelap.

13 Các câu trả lời

Saya pon pernah threaten miscariage masa usia kandungan 8w. Time tu travel raya almost half day dlm bas, pastu ada keluar tompok coklat. Tp Dr bg masa untuk tgk heartbeat kandungan. Alhamdulillah sekarang dh 36w.. Lg sebulan je due.. In shaa Allah sis, takde pape tu. Nnt bg masa dlm dua minggu ke.. Pegi scan balik

Keluar darah mcm darah period.. Perut pun rasa mcm senggugut kuat.. Jumpa dokter, dokter suruh bnyk rehat n bagi ubat kuatkan rahim.. Tapi rezeki anak belum lagi berpihak pada saya.. Esok pagi nya saya keguguran.. Bnykkan rehat yaa sis.. 🤗

Saya pernah kena mommy , bleeding 2 minggu masatuh cuak sangat saya pergi klinik terus dia kata harituh takde apa cuma darah tuh mungkin jangkitan kuman atau bersama suami sbb baru lagi kan , tadi pergi check baby ok je jantung pun normal

Kalau threatened dr akan bagi ubat kuat rahim atau cucuk. Selagi baby ada heartbeat and jalan x terbuka, insyaAllah baby selamat je dlm tu. Sy pun threatened masa 10w, bleeding sampai 12w. On ubat sampai 16w.

Bleeding, lepas tuh drah fresh then esoknya rasa senggut y darah beku nk keluar fully miscarriage..alhamdulillah Allah hadirkan lagi nyawa dln rahim skrang dah 26w..sy doakan sis dipermudahkan urusan..

Sy camtu dulu juga...keluar bleeding color gelap...after tu sakit perut macam senggugut...then keluar semua janin tanpa d&c...tapi alhamdulilah after 2x period, sekarang pregnant balik dah...

Saya haritu masa 10w bleeding macam period . InsyaAllah selagi baby tu ada denyutan jantung baby ad lagi . Sekarang saya dah 15 w tapi saya masih lagi careful sbb tak nak ap ap jadi 🥰

Aritu sy tandanya mula2 keluar darah coklat, smkin hri darah kuar mcm fresh blood, lpas tu perut rasa memulas sngt2, dan kluar lah janin...

5y trước

Alhamdulillah. Setakat dah tak keluar darah coklat sis. Skrg dah 13w.

Bleeding + rasa mcm senggugut tp sakitnya lebih. Tanda nk kuar, peha + pinggang + belakang rasa sakit lenguh yg amat.

Salam sis... Mcm mana keadaan sis? Masih okay atau tak berjaya diselamatkan ? Sbb saya pun kes yg sama bln yg sama juga

5y trước

Wasalam sis. Alhamdulillah. Setakat ni dah stop keluar darah coklat tu. Masih on ubat kuatkan rahim sis.