Threaten Miscarriage

Ada tak mommy sini yg ada pengalaman doktor suspek threatened miscarriage? Ada pluang bby membesar sihat sampai bersalin? Saya baru 11 weeks, tadi ada darah kluar agak banyak (half pad). Tapi bagi doktor darah tu sikit, dan doktor pun cakap threatened miscarriage. Tapi bby ok dah gerak2 dan jantung semua ok. Saya risau sbb penah gugur sebelum ni. Mohon jawapan mummy yg lain, pernah tak ada pengalaman macam ni dan baby survive sampai lahir.

8 Các câu trả lời

Sy mengalaminya sekarang dari awal mengandung sampai skrg nk masuk 20 mgu dah.. 4 kali masuk wad. Blood clot kelua besa, kecik.. Allahu.. Skrg mkn duphaston dos tinggi dn br 2x inject ubat kuat rahim.. tiap masa bedrest. Bangun just nk g toilet dan rasa ok g dapur skejap.. Kadang makan sambil baring.. dktr ckp kna bedrest.. Kalau teruk bleeding g terus emegency.. Penting sekali keadaan baby dan jalan tutup.. ada cara lagi tak mommies semua?

4y trước

Baik sis..

Terima kasih mummy semua sebab balas dan bagi kata2 positif ☺️ actually post sy ni dah 5 bulan yang lepas.. Syukur sekarang dah nak masuk 26 weeks dah.. Mudahan bby sihat2 je sampai melahirkan. Buat mummy yang sedang mengalaminya sekarang. Mudahan mummy dan bby selamat dan sihat2 je.. Fikir positif selalu ye sebut yang baik2 je.. Rehat kena cukup ❤️

4y trước

Dont worry sis, my baby pun 2 kli threatened miscarriage. Alhamdulilah selamat lahir sihat dan sempurna.

saye pun threatened misscarriage masa 12 weeks. pegi kecemasan dr kata darah half pad tu sikit je, tapi kita risau laa. last2 kene tahan wad sehari 😂 kluar wad dr just bagi duphaston je utk 2 minggu,n elakkan bersama suami dulu. lepas pada tu smpai skarang dah 20 weeks alhamdulillah dah xde darah

sy threatened miscarriage masa 15w. skrg alhamdulillah da masuk 33w. sis kena bedrest ye. jgn buat apa². sy dlu 2-3week jugak ambik cuti utk bedrest. semoga baby sis sihat sampai dilahirkan ye. Aamiinn. doakan bby sy juga ye 🤗

penah jugak.. bukan setakat bertukar-tukar pad penuh tak sampai sejam,siap jatuh berketul-ketul darah beku.. masa tu around 12 weeks. sekarang baby dh selamat dilahirkan 🤭

kurangkan bergerak. kalau boleh bedrest terus untuk beberapa minggu. harap kandungan baik2

pernah alami ketika usia kandungan 24 minggu. sekarang 29 minggu, alhamdulillah baby ok je n aktif

Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Mudah2an sis dan baby selamat. Banyakkan bedrest