Susah nak kawal gdm.

Salam mommies. Saya ada gdm. Cucuk time lunch je. Stress la. Sekarang cek lepas bfast pun tinggi. Walaupun ikot saranan pakar permakanan dah. Saya amik nasi pun 2 senduk macam saranan. Lebihkan protien tp tetap tinggi bacaan. Minum pun air kosong je. Biasa malam bacaan elok walaupun makan sama macam tengah hari. Ada tak mommies gdm pgalaman macam saya. Saya 6 bulan pregnant naik 3kg je.

1 Trả lời

hi sis.. sy gdm on DC.. setiap kali nak cek gula sy akan mkn nasi berlaukkan sayur peria katak@hutan bergoreng.. dgn ikan or ayam masak apa2 jak.. sayur peria tu akan bantu kawal bacaan gula sy supaya xnaik.. before nie bacaan sy 7-8.. tp skrg 4-6 jak.. nti sis try laa..

1y trước

sy biasa mlm last mkn berat dlm jam9mlm.. sy makan nasi dgn peria goreng tu n lauk lain laa.. pastu cek jam8 pagi nti mesti xlebih dri 5 bacaan nya.. tuk bfast sy ambi roti kosong dgn secawan susu anmum no sugar.. lunch mkn nasi berlauk jg n sayur peria goreng.. mkn mlm pun sama nasi berlauk n sayur peria goreng.. buah kalo nak mkn blh tp separuh jak.. xblh mkn 1biji sbab yg nie pun blh naik kn bacaan gula jg..