GDM semasa kehamilan.

macam mana ye, nak kawal paras gula ni.. rasa macam dh kawal dah makan minum tp masih lagi bacaan atas 6 ? first time kena, dulu ank first takde. #pleasehelp

3 Các câu trả lời

kurangkan makan nasi. nasi dlm gula sgt tinggi. dlu 2nd prgnnt saya kerap minum air t**li**. sekali kena GDM. elakkan minuman yang manis manis juga. gula gula pun klau boleh elakkan. saya makan mee/spaghetti, roti, tapi dengan protein. lebihkan makan daging merah/putih untuk tenaga kita dan perkembangan bayi.

7mo trước

okay. terima kasih info sis. sy cuba. huhu

saya pernah kena .. saya turun kan bacaan .. saya makan nasi sikit lauk banyakkk .. lepastu saya minum air buah delimaa .. and lepastu minum air suam .. alhamdulillah bacaan rendahh

6mo trước

kedai arab ada jual .. buah delima memang manis .. manis buah laa . masam masam sikitt .. tapi okay je khasiat diaa .. kedai arab dia buat freshh depan mata ..

kena ikut diet yg doc beri...ada org masa pregnant je kencing manis..lps bersalin elok je dah xkencing manis...

7mo trước

ooo....br nk kena jumpa pakar diet ye....nanti doc akan bg diet yg btl....gdm ni leceh sket..mmg kena jaga mkn...