Baby 18 hari

Salam mommies.. nak tanye, sy tgh berpantang skrg, first day bersalin sy Ada susu badan tapi skrg sejak tk sihat harituh susu badan sy drop terus berkurangan sehingga skrg.. Bayi sy pulak kuat susu, kdg2 ngempeng dgn sy mcm tk puas dpt susunye.. Boleh ke baby still baru lagi ni bagi dia susu FM ?

2 Các câu trả lời

mom tak boleh stress, perut kena sentiasa berisi. try pump baby lahir cukup umur ke? macam my baby pun dulu mmg bagi fm je sebab susu i takde, plus i vaccine so demam melarat2. tapi kaji dulu fm mana bagus. susu fm ni tu jela kena try & error, tak semua sesuai kat baby. if mom ragu2, consult dgn doc klinik swasta / klinik kanak2. sebab biasanya kkia mmg tak galakkan kita bagi fm.

3y trước

baby sy lahir 37 weeks 6 days.. cukup harinye.. ye same, sy pon Ade demam kemarin then selang sehari sy dh kurang susu badan & tk boleh pam dah.. biase sebelom ni sy pam mesti dpt 4 5 onz skrg 2 onz pon susah..

xpe sis teruskan pam n Cuba susukan jugaa.Dalam masa yang sama,bolee cari susu fm yang sesuai untuk topup susu.Saya pun macamtuu jugaa masa awal bulan pertama susu tetiba drop sebab stress + xcukup rehat.Yang Penting sis jangan stress ye,Saya doakan perjalanan menyusukan anak sis dipermudahkan.Aamiin