Labour Room

Salam Mommies, berdasarkan pengalaman mommies semua.. Suami bole teman x sepanjang kte kat Labour room selagi belum bersalin? Selalu nye ble ye suami bole masuk teman isteri masa kat Labour room nti? Tq pd yg sudi respond...

41 Các câu trả lời

Pngalaman sya plk, suami sya dbnrakan masuk bla baby betul2 nk keluar lah.. ntah kalau doctor/nars lupa suruh suami sya masuk ke or mmg dsuruh masuk kalau on going labor lh.. bagi saya lebih bagus kalau suami dbnrkan masuk smasa kta tgh rasa ksakitan psal constraction spya bole hlg skjp tu sakit... atleast suami tolong bg smgt.. tpi sya rasa mereka lupa, sbb sibuk. Faham jgk.. (ni crta saya tahun lepas bulan 9.. tdak tahu lh plk skrg mcm mne.. lgi2 ni ade covid lgi)

waalaikumussalam..kalau kt hosp pjaya, boleh teman dlm LR masa tgh layan contraction tu..bila doc masuk nk cek bukaan jalan, husband kena kuar..pastu dah smpai masa nk bersalin, nurse akan panggil husband..pastu bby dah keluar, dah gunting tali pusat semua husband kena keluar..sbb doc nk jahit pulak 😁

Ikut pda hospital gak sis.kalau mcm saya dulu.suami teman Kat labour room sepanjang saya menahan 18 jam contraction.tapi last2 czer.suami xleh ikut teman kt dewan bedah. Ada hos yg Masa istri dh nak bersalin baru Suami boleh masok.ada hos yg Suami boleh teman dri istri start rsa skit sampai la bersalin

Kalau tmpt sy blh sis, tp kalau dh masok xblh kluar lagi la . Sbb tkt kalau hsbnd asyik kluar masok lr, tkt xttgok blik lain .. tkt nmpk aurat prmpn lain.. so klau nk tmn isteri kena tmn isteri smpai bsalin la .. tp sy hari tu hsbnd xsmpt nk tmnkn sbb bby dh xsbar nk kluar 😂

Ms sy bersalin suami diberi keizinan teman. Ikutkn sbnrnye xboleh. Suami dipanggil bila dh selamat bersalin je. Tp sy special case. Masuk lb kul 3.30ptg. Suami dipanggil masuk jam 8mlm bersalin jam 10.14mlm. Hspital sg buloh. Depends pada hspital jgk. Ada yg bg ada yg x.

5y trước

Tgk keadaan sis. Klu time tu ramai yg bersalin mmg suami xbg masuk. Klu keadaan mengizinkn mmg dia benarkn

Boleh masuk... Klo isteri dh masuk lr... Ckp je gan dokter.. Sy ms bersalin 8 bulan lpas.. Sy dh masuk lr.. Xlm suami sy dtg masuk tengok.. Lpas tu kuar.. Sy minta gan dokter nk minta suami teman sy bersalin..tp bukan lr,tp kat bilik ot...sbb sy sczereen...

Kt PAC je suami tak boleh teman kat katil. Kena tunggu kat waiting area. Bila wife dah kena tolak ke LR, husband urus registration untuk wife then after selesai boleh terus ke LR. Husband boleh ada di sana hingga wife selamat bersalin

Wktu sy dlu . Sebb duo org sblh tumph drah . Nurse x bg msuk . . Tp lps sy kna gunting . Sy nk juga husband sy so misi mngalah pnggil husband msuk . Bru lh sy start teran balik 😁😁 sy brank kt krajaan jr

Pengalaman sebelum nie boleh,tp ikut hospital. Ada yg benarkan suami masuk awal ada yg bila dh bukaan 10 cm baru boleh suami masuk. Sekarang kes Covid-19,so pihak hospital tak benarkan suami masuk teman sama sekali

Saya baru je discharge, mmg dlm labor room suami tak dibenarkan teman, dkt wad pun suami atau sesesiapa tak boleh teman and lawat. Anak dkt NICU pun suami tak dibenarkan masuk, kesian suami tak jumpa anak lagi 😢