Baby Dah discharged dari kk tapi still nampak kuning.

Salam mommies. Anak saya dah masuk 22 hari harini. Last check kuning kat kk, 7.6. a day before, 10.4. Sebab turun banyak, nurse kk ckp boleh discharged je. Tapi sampai harini kulit anak saya masih merah² kalau picit ada kuning. Mata pun npk lagi kuning nya cuma dah nampak makin clear dah. Anak pun makin aktif, xde lah tidur je. Cuma dia masih asek muntah tejeluak susu tu. Berak kencing banyak dah. Saya still risau sbb masih nampak kuning nya dan muntah tu. Any suggestions?

3 Các câu trả lời

Teruskan monitor symptom anak dan tgk keadaan kuning dia. Selalu KK atau hospital discharged sbb anak dah dlm process pemulihan. Nnti nurse akan dtg check juga kat rumah kan? Nnti dorg akan tgk lg keadaan anak. 😊 Kalau rasa keadaan tak membaik, boleh bawak balik g KK.

2y trước

orait sis.. tq soo much. kalau check up sebulan nt masih ada kuning², saya terus tanya je lah.. hehe