Anak Kuning 10 Hari

Mommy Anak Saya Lahir Dah 13 Hari Kuning 10 Hari Naik Turun Semalam Last Check Kk 199 Kelmarin 185 Ada Tips Tak Nak Bagi Turun Kuning Tu 😢 Dah Etiar Macam Macam Tapi Takmau Turun Kuning Tu Baby Aktif Fully Susu Badan

8 Các câu trả lời

Klau saya sejam skali susu badan sejam skali susu formula . Tk kesah pun brand apa . Pastu saya ikhtiar gakk mandi pkai herba cina pastu pulak saya try cari daun kucai rebuskan pastu mandikan baby . Mula2 saya jemur je tapi tk kurang2 pun kuning , makin hitam anak saya sebab hari2 jemur tapi nk wat cm mana saya cuba ikhtiar macam2 cara , alhamdulilah kuning anak saya turun . Masa mula2 bersalin tu terus anak kena tahan ward sebab kuning . Menangis gakk saya time tu pastu saya cuba la dptkan nasihat dari orang2 lama dan mereka bagitahu la semuanya . sebab baby klu kena kuning ni mmg kuat tidur . Nk susukan pun saya paksa anak saya bangun , klau biarkan nnt naik kuningnya , tk pasal2 kena tahan ward dah kena ulang alik hospital .

6mo trước

Pastikan baby berak 7-8 kali sehari , tu yg doktor bagitahu saya . Klau berak dia wrna kuning tu bagus , klau still hijau tu kna cepat2 mintak nasihat doktor la

ank sye 26hari masih kuning.. relax2 jgn stress2.. bg ank susu setiap sejam.. sye minum sengkuang cina dlm tin tu ok la turun2 sikit. sye try bg susu formula tp x turun, makin naik. susu serasi tp kuning x turun makin naik smpai 217. tp bg susu badan je skrg da 95. tggu appt sebulan nnti cek lg. ank sulung sye 43hari kuning.. ni ank no 2. mungkin ank x same darah dgn ibu jd lama kuning nya. sabar.. jgn stress2.. xyah ikut sgt petua2 kadang x turun, makin naik .. mcm sye try daun inai, herba cina awal2 tu, bg susu badan tp try2 petua mcn2 naik jgak.. lpas stop petua, susukn tiap sejam, sejam setgh da turun.. kena sabar je sis..

Baby sy harini dah hari ke-17 awak, masih lagi kuning die tinggi. Last check 2 hari lepas bacaan 164 , esok dah kena ambil darah dan urin baby. Baby sy pulak tak kerap berak, kencing saje. Sy dah ikhtiar macam², sampai dh tahap stress dh sbb taktau nak buat apa lagi😢

6mo trước

Tak tentu sis. Kadang sehari sekali atau 2 kali je mcm tu

Baby sya dah 15 hari pun masih kuning tapi hari hari turun, sya bgi mandi dgn air cap badak je. Baby sya kerap kencing je kurang berak. Tadi kena ambik darah untuk prolonge jaundice tu.

6mo trước

ank sis berak sehari bpe kli

Same macam anak saye sis saya terus susu badan 2-3 jam sekali jangan lewat tau, bejemur matahari pagi 3-5minit je alhamdulillah 14hari lepas tu baby saye xkuning lagi😃

Mak saya ajar mandikan air cincau.. Kak sy try masa anak dia kuning Alhamdulillah menjadi

Baby awak poo kaler apa? Kalau kerap poo, poo dia mesti dah kaler kuning

baby kerap susu tak sis? kerapkan susu n make sure berak kencing pun kerap

6mo trước

kerap sis smua kerap tapi kuning naik turun