bleding

As salam mmy...sy skrg 6w, 2 hari lepas ada bleding smpai harini...first day bleding sy dh pergi jumpa doc...doc ada bg ubat duphaston..nak tanya, lepas makan ubat tu biasa berapa hari darah akan berhenti kluar

10 Các câu trả lời

Sye pun kena mse 6w genap. Tpi tak banyak, hri yg sama pagi tu sye prgi kk. Sama situasi mcm sis, dpat ubat duphaston. Mula2 engat kan threaten misscariage tpi bila scan da nmpak heartbeat baby. Then alhamdulillah, mlm tu da takde spotting. Next 2 week follow up scan smua nya normal. Kiranya sye kuar sehari je. Tu pun pagi smpai ptg. Lepas mandi da takde. Doc assume maybe cuma implementation bleeding je. Bru2 nak lekat

Hai mmy, saya pun kene masa 6w2d hrtu tapi xlma 2hari, risau saya g cek klinik, doktor xbagi ubat dia just ckp tu proses implantasi saja,scan kandungan cantik, just keep on rest mmy. Fikir baik2.semoga kita dpt bersalin dgn baik baby nanti. Aamiin

Saye dulu makan duphaston sebulan sebab bleeding, mula2 2 minggu, tapi bleeding on off, doktor sambung lagi 10 hari. Selepas tu Alhamdulillah dah xde. Kena jaga jgn buat keje berat, naik turun tangga.

5y trước

Sikit2.. darah tu bercampur dgn lendir, saye pakai pantyliner, mc seminggu lebih jugak la..doktor suruh bed rest, doa banyak2..zikir banyak2..kita pikir positif je..doktor dah pesan, kalo rezeki ade insha Allah..kalau lah gugur, mesti ade sebab, maybe janin x sihat ke... semoga yg baik2 sahaja utk awak ye

Sye pun sme ari ahd . ari tu dth kuar ketul2... Tp stu ari je..esok xde cme..lendir sjr. Skit.2 scn ade kntung. Bby xde lg bru 6 miggu 2 ari...lg 2 miggu bru scn blik..arp2 ade keajidpn yg berlku

5y trước

Amin..amin..sy pn klua darah warna coklat smpai skang,cuma x bnyak,cuma yg pelik sy scan kt spital selayang doc x nmpak ap2 pn,kantung pn x nmpak,bila bt upt jd negatif...masih tggu keputusan darah utk hormon mengandung..sy harap allah makbulkan doa kita utk merasa peluang jadi ibu...sebab sy pn da ad anak syurga 2 org

Sy pn sma 1ari jela..xterlalu byk setompak je pd sluar dlm..sy xpi klinik pn skrg dh 7week..scan pn sy xpi wat lg..ingt msuk tahun bru nti bru nk wat bku pink dgn scan..ckup la 8week 1/1/2020nti..

5y trước

Entah la...sy aritu tgu gak 2,3ari klu de lg bru pi klinik..tp tgk dh xde 1ari je tompok tu dtg..mgkin xde pe kot..terserah kat sis la klu rsa byk sgt tu better sis pi klinik la check

bedrest... jgn fikir yg bukan2. Sy dl bleeding sebulan. Doktor bekalkan duphaston gak. Bleeding ON OFF selama sebulan. Alhamdulillah, anak yg sy kandung tu dah usia 5tahun

Saya 7 week keluar lendir coklet ... p klnik doc bgi ubat kuat kan rahim .. alhamdulilah smpai skrng tk klua da .. cuma doc pesan jgn buat kerja berat2 byk kn berehat ...

Wslm.. Sy bleeding, doktor x da bg ubat. Just bykkn berehat. Baring. Jgn buat kja berat. Kekdg bdn ltih, stress punca mudah bleeding

Nk tnya bleding ni ..berpe lme..blh berhty..sye doc x bg ubt apew pun cme berehat sje

Dekat seminggu baru takde darah