Sy hamil 7 minggu.mengalami bleeding dengan penggunaan pantylineer 2 kali sehari.Sejak dri 5 minggu

Sejak dri usia kehamilan 5 minggu lgi swhingga kini mengalami bleding dan dibekalkan ubat duphaston.# ingin tahu #serius

5 Các câu trả lời

awak mcm saya awal2 dulu. saya kluar coklat2, bukan darah fresh. time tu scan tak nampak kantung lg, then saya decide terus cari klinik buat tvs. bila dah buat tvs nampak ade kantung lega. lepas tu repeat dlm 2w buat scan biasa nampak dah jantung baby, coklat2 still kluar. bila baby semua ok. mmg lega sht. saya makan dusphaston dari 4w sampai 9w.

Dibekalkan duphaston tu , dah jumpa doktor kan? Jika masa jumpa doktor, doktor scan , perkembangan janin, uri dll ok, insya Allah ok. Elakkan stress, banyakkan bedrest, tenang jaga postur sesuai kehamilan , jangan buat aktiviti/ angkat berat. Teruskan pemakanan dan gaya hidup sihat.

sy 3x g emergency.. bleeding dan spotting.. start 8w sampai 17w kot.. alhamdulillah skrg dah 21w xde dah bleeding or spotting..

bykkan bedrest. jgn buat kerja. elakkan bersama husband dlu. minimum kan berdiri dgn berjalan. jgn driving.

sis mcm mna skrg? dh okay ke? sbb sy pn alami mcm sis jgak