Baby 3 bulan suka tarik rambut tepi

Salam mamy2 skalian. Anak saya dah 3 bulan nak masuk 4 bulan. Tp beberapa minggu ni mmg perangai suka tarik rambut tepi dia ni haa. Dua2 belah kat tepi ni hampir botak dah (baby rambut lebat since lahir). Setiap kali dia tarik tu mmg tangan genggaman dia tu penuh rambut dia putus😭😭😭 klau dia tengah nyusu tetek, marah, geram mesti dia tarik kuat2.. knpa eh? Ade tak anak2 mamy yg sama? Cemana nak buat ye? Risau pula kite tengo rambut tepi dua belah ni makin menipis😭😭😭

9 Các câu trả lời

anak i pun dari lahir rambut lebat.. ni umur 3bulan.. dah 3kali botak sebab dia klu nak tidur korek2 kepala dia kekadang dia tertarik rambutnya sendiri pastu menangis.. jadi botakkan jelah..