Baby 3 bulan suka tarik rambut tepi

Salam mamy2 skalian. Anak saya dah 3 bulan nak masuk 4 bulan. Tp beberapa minggu ni mmg perangai suka tarik rambut tepi dia ni haa. Dua2 belah kat tepi ni hampir botak dah (baby rambut lebat since lahir). Setiap kali dia tarik tu mmg tangan genggaman dia tu penuh rambut dia putus😭😭😭 klau dia tengah nyusu tetek, marah, geram mesti dia tarik kuat2.. knpa eh? Ade tak anak2 mamy yg sama? Cemana nak buat ye? Risau pula kite tengo rambut tepi dua belah ni makin menipis😭😭😭

9 Các câu trả lời

ank sy pun 3bulan lebih dkt 4bulan gak..abez jer pantang haritu tros botakkn..skang rambut nyer nipis lg..dye xtarik rambut dye..tp rambut sy yg ditarik sepuas haty dye..dh larh rambut gugur tambah dgn putus ditarik ank..xdpt rambut dye..rambut ibu nyer yg ditarik..sabo jer ler...stiap hari ibu nyer kne check jari² tgan dye sbb risau terbelit kt jari...

Baby 3m dah mmg tgh mood nk tarik2. Anak saya baru masuk 3m pun suka tarik2 & kuat pula tu. Since dia takda rambut utk ditarik sbb saya dah botakkan dia after lahir, dia tarik benda lain pulak mcm baju saya time df. Kalau dukung dia tu jgn ckp laa habis tudung saya ditarik2nya

anak i pun dari lahir rambut lebat.. ni umur 3bulan.. dah 3kali botak sebab dia klu nak tidur korek2 kepala dia kekadang dia tertarik rambutnya sendiri pastu menangis.. jadi botakkan jelah..

Normal sis. Just kawal je lah. Sbb dia ada rambut dia tarik rambut sendiri. Anak saya rambut tumbuh kesian kesian so sayalah mangsanya 😫

hahahaha sama..cume skarang 5 bln dah jarang bb wt camtu..klau x abis rambut dia y segan2 nk tumbuh tu

potong pendek je sampai dia tak boleh nk gengam rambut tu, lama2 tak buat dh la tu

Alamak anak saye pun camtu juga kalau marah😣

potong pendek rambut dia

botakkan aje