Klu mama sakit

Salam. Mama2 yg suri rumah klu sakit tetap teruskan routine mcm biase ke atau mintk tlg family jagakan anak?

11 Các câu trả lời

Saya mintak tolong ibu saya & family jagakan. Kalau sakit tu sikit2 boleh jaga sendiri and teruskan rutin mcm biasa tp kalau sakit yg mcm nak bangun pun tak larat sis mintak tolong family kalau diorang okay. Risau awak yg pengsan nanti. Tp kalau mcm sakit yg berjangkit mcm demam batuk selesema tu mintak family jagakan kejap takut baby jangkit demam kita. Take care mummy & baby and get well soon ❤️

Depends tahap kesakitan tu. Kalau setakat demam pening migraine biasa masih teruskan routine mcm biasa. Kadang tak sempat nk berpanjangan pun sakit tu, auto baik sendiri sbb banyak focus on anak sampai lupa dah kita tgh sakit. Kalau sakit level moderate, mmg suruh husband EL jaga anak, kita nk rest sbb takleh buat apa dah. If husband takleh EL, nak taknak kena mintak tlg family

tetap teruskan rutin mcm biasa kalau sakit kepala biasanya tak sempat nak sakit lama sebab banyak benda nak settlekan , kalau mcm demam teruk baru suami cuti tu pun suami handle bab masak , anak saya handle sbb anak fully bf 😁

suami jaga lepas dia balik kerja, masa lain kite jaga sorang2, tp biasa anak faham selalu ckp sorry ibu tak leh main mcm selalu ibu sakit ni. dia merengek pn biar je lah, nk wat cane lg kite xmampu. family jauhhhh beratus km

Sllu kalau demam n sikit2 sy mmg jaga sendiri, cuma xcium or peluk sgtlah..risau jangkit..kalau teruk diarhea or xleh bangun sy panggil kiddocare jaga dtg rumah..so boleh rest siang malam husband boleh tlg tgokkkan.

5mo trước

Dlm 20 perjam..tp servis terbaik, ada aktiviti untuk baby n yg besar pun ada aktiviti lain. N kiddocare hq ada pantau juga..so selamat even nk keluar p hospital diorg boleh tinggal dgn anak kat rumah, baby sy high demand sikit so setakat nie diorg mmg boleh jaga dgn baik.. sis boleh download app n check harga..

kalau sy buat mcm biase je betul" x larat baru buat x nmpk rumah sepah dah rasa ok baru kemas rumah suami tolong bila blik kje sje.. family jauh klau dekat pon ipar tpi blom tentu nk tolong

saya biarkan je dulu segala galanyaa buat tk nampak mana yg sepah tu . mkn pun oder je .dh mandi makan makan ubat lega sikit baru buat kerja rumah

5mo trước

yg ni sama mcm saya.

Klau demm sy biarkn je . Rumh bersepah ke ap , klau suami blik dia sempt tolong . Syukurlh . Ad duit lbh sy order mknn utk ank2 ..

biasa truskan shj rutin harian kcuali kalau part msk kalau tak larat mintk husben mskkn dan tlg

buat sndiri smua tp ikut mne mampu sy la.plahan2 buat.