skincare mase pregnant

Salam magrib semua .. Sya nak tanya di awal kehamilan boleh tak pakai skincare yg sy sertakan gambar ni ? Terima kaseh ❤

skincare mase pregnant
15 Các câu trả lời

Sy drp start pregnant x leh pkai skincare sis😭 alah bau, kulit smua naik jerawat halus2.. Sy just cuci muka dgn tomato je, hiris bulat2, kdang2 blend n buat stok mcm ais tu.. Bru jerawat Xnaik.. Pastu sbun pon x guna yg gel.. Alah bau, smua bau perfume, sgla jnis sbun brbau, cuci pinggan, bsuh bju.. Huhu.. Pkai sbun yg xde bau n sbun ketul tu je, loose powder ke alat mekap smua smpn kotak🤣 smpai skrg 38w4d..xleh bau lg🤪.. 10hri lg nk due..

Klu bole elakkan la pakai produk2 timbang kilo cmni sis sbb kbykn mmg ada bhn trlarang pun..cari yg betul2 selamat..ada lab test dermatology test ke apa smua tu mcm yg dijual kt Watsons cmtu..mcm Cetaphil ke apa yg dipercayai la..

Sis, dalam Google bagitau kementerian kesihatan Brunei jumpa hydroquinone dalam gemstone meeracle. Hydroquinone ni bahaya sis untuk ibu hamil. Anak pun boleh dapat masalah kesihatan. Contoh alergik.

P drugstore watson/guardian/sasa, local brand yg qualified pn ada, plus lebih tjamin bahan dlm tu.. Skrg byk kes kanser, mommies please alert.. Syg anak ke syg muka cantik sekejap tp merana..

Bergantung pda bdan masing2 sis.saya Masa pregnant,xpkai skincare.kalau pakai konfem muka breakout.lepas bersalin baru saya pakai.masa hamil,hormon Kita akan brubah.

Umm sy sejak pkai produk tempatan.trus rosak kulit.prut jerawat x mau hilang dah.. trus x pcya la apa produk tempatan pn..

bkn produk nie dh x slmt ker skrg????sbb dgr cite de bhn2 trlarang dlm prduk nie yg blh merosakn kulit muka..

Sy stop pkai sbb ade gemstone dia tu..x tau la kn ade effect ke tak..sy tukar pkai cetaphil je

Einaz pon.. Xleh nk pkaii apa.... Lps brnakk nti.. Bru klut nk crii skincre

Saya alahan... Tak boleh pakai apa jenis losyen atau skincare langsung....