bsp range

Salam.. Kat tempat ibu2 berapa range bsp? Kat sni 5.3/6.0/6.0/6.0..lebih skit terus doc nk ulang bsp.. Penat sgt 2hari brturut2 ulang k.k?? berat x naik, size perut pun kecik..still doc brtegas.. Sampai rasa takdapat wat keje lain kecuali g klinik je

13 Các câu trả lời

Saya baru je lepas keluar wad.. Sebab bsp tinggi.. Skrg kene injuction insulin 4kali sehari.. Setahu saya bacaan normal yang mereka nak adalah 5 kebawah sebelum makan dan 7.8 kebawah selepas makan.. Ini pengalaman saya la buat masa ni.. Tapi klu bacaan bawah 4.. Kita di kira hpyo dan kene cepat cepat makan gula gula.. Heeee

3y trước

normal 4.6 sampai 6.0 klau lebih dh lain jd nya...low gula plk 3.0 mmg hypo leh...sy ada kad bcaan bsp sb sy ada bli mesin bsp...

ha bcaan pagi paling normal dokter kata 5.3 lbh drpada tu xblh..bcaan strs nya normal sebab bru hbs mkn... klau riview dua kli tp still bcaan pgi 5.5,5.6 😂maka nya kna mkn ubat pill lah..sma cm sy..tp still normal lah..jangan kena cucuk insulin sd ...alahai merana 1bdn...

sis da bpe weeks? bsp klu da buat, memang sampai brsalin la kne buat...sy gdm on diet.. 2 mggu skali kne buat bsp kt klinik,pastu esoknye pegi untuk review..ade merah ke xde ke mmg 2 mggu kemudian kne buat jugak. so..bertabahlah..😊

5y trước

Mungkin tgi sgt kot....xpon awal pgi klu tgi memg kena insulin

Kat tmpt sya 7kali shri. Dr awal pgi smpai mlm. So, tpksa bli mesin sdri utk cek. So far, bcaan ok sbb ikut advice dr doc & pkar pmkanan. Mkn kena jaga & ikut jdual mkn yg dh d set. 😊

Sama la range tu sis.. Saya pon terpakse beli sendri untuk check bsp.. 2 minggu sekali kene check..

Same lah lebih kurang.. sy cek 2minggu sekali.. Bertabahlah sis.. 😌💪💪

KK tempat saya, kalau bacaan selepas makan 5.6, dah kena pen merah :')

kk saya 5.3/5.6/5.6/5.6 pernah bacaan 5.7 dah pen merah.

Okay lagi tu, dekat sy semua mesti 5.3 ke bawah..

Saya 5.1 awak dah kena bsp hari rabu nie ..