bacaan BSP meningkat

bacaan untk pkul 8 pg 4.6, lepas balik klinik sy sarapan dg roti telur 3 kping dg air kosong, lepastu sy trtidur sbb penat, kul 12 g buat bsp naik jd 6.0... adakah bacaan bsp sy naik sbb sy tdur lpas makn??? penat lak rasa ulang alik k klinik...? tak tahu dah camne nak jaga makan...puasakan kasian kat baby? pless help me...

6 Các câu trả lời

Sy rasa mcm tak berkait pun tidur lps makan tu 😅 Sbb sepanjang hari yg sy buat BSP tu, lepas balik klinik and makan je sy akan tidur sbb rasa penat sangat2 ulang alik klinik. Tp bacaan saya semua lingkungan 5.3-5.6 sahaja. Rasanya makanan yg kena control sangat2.

Sye pun x pasti kalau trtido boleh effect bacaan bsp ke tidak. Tp selagi bawah 6.7, msih dalam kontrol lgi tu. Kalau awk penat ulang alik klinik, sye cdg kan better awk beli je set utk ambil bacaan darah. Sye beli kt shopee. Affordable. Senang nk guna kt mana2

sy mkn roti whole meal 2keping n air msk naik 7.4 takutnyaa huhuhu....lunch mkn roti hotdog n epal hijo n brokoli turun plaks 4.7....sbb epal ker???ni dinner xtau nk mkn apa takutty...nk mkn epal lg or rs mcm nk mkn timun ratah dapss

Kita kene mkn roti whole meal shj..tu pun satu keping dgn susu low fat..roti canai berat sgt tu..itu klau sebiju, klau lbh dr sebiji lg berat..hr buat bsp sya btl btl akur..hr xbuat bsp ,bantai je semua.

Yup.. jika kita tdur slps mkn, bdn kita akn process gula dgn lg lambat sbb kita tak perlukan tenaga yg banyak semasa tdur & menyebabkan gula tggi.. 6.0 tu okay utk bsp..

Sy pn bfast haritu makan roti canai 2 keping x tidur mcm awk naik 6.9...kesimpulannya jgn makan roti canai hari buat bsp hahahaha