Assalamualaikum. Sy nk tnya. Ada perbezaan ke normal range utk bsp bagi klinik kesihatan di malaysia? Kalau KK tmpt sy. Pkul 8 : max 5.0 Pkul 10 : max 6.0 Pkul 2 ptg : max 6.0 Pkul 9 mlm : max 7.0

3 Các câu trả lời

Berbeza rasanya. kat KK tempat saya: Sblm sarapan 5.3 1H Post meal 7.8 2H post meal 6.7

3y trước

KK tmpt sy pun guna guideline ni, yg standard sama utk semua. Yg set set mcm TT tny ni mesti jenis bsp 5.1 pre-breakfast dh cop ada GDM sedangkan range elok lg

Mungkin ya tapi kk sy ikut buku. Kt buku pink ada tulis pukul 8 max 5.3.

bsp tak tahu.. tp yg sy baca range minum air gula ada beza..