PERTANYAAN ?

Salam ibu2 semua..saya nak tanya ada tak ibu2 yang mengandung rasa lidah pahit dan air liur rasa tawar??? Sekarang saya tengah mengandung 9minggu..tapi lidah dngan air liur nie pahit je rasa..ada tips tak nak hilangkan rasa nie..

28 Các câu trả lời

Sy makan benda manis, masam.. Kek lapis, asam, jus oren n buahan.. Sebab nak bg tunas rasa tu ada rasa balik

Mmg mcm tu sis.. Sy pn sama. Kdg air masak pun xlalu. Byk amek buah & kdg2 minum jus ke yogurt ke gula2 ke.

Dah masuk 3 cmtu inshaAllah akan hilang..sy dah melaluinya tp air liur berlebihan pulak skang nie 😷

Sama . Kadang bila rasa mcm tu . Nak makan pun jd tak selera . Jd saya akan cr la benda yg masam2 .

Sy pun same... pastu sy pulak smpi terlebih air liur... asyik nk meludah je... x selesa sgt..

Masa trimester 1 memang macam tuh wak. Nanti masuk trimester 2 die akan hilang. Jgn risau.

Sama lah kita..rasa pahit lidah dh 3minggu.. Masak pun suruh ank2 yg rasa..masin ke manis

Sy memula hamil mcm tu jga. Sy cari benda yg manis2 dan masam. Contoh. Asamboi n gula2

awal2 memang mcm tu..nanti masuk trimester 2 ok dah. boleh mkn mcm biasa.

mmg cmtu awkk. .sma cam sya. .makan laaa ape2 yg masam pon still sma. .