Tinggal tunggu hari

Salam ibu2 semua. Kandungan saya sekarang dah masuk 37 minggu. Saya first time mother. Nurse cakap sekarang ni boleh dikatakan tinggal tunggu hari. Mohon ibu2 semua doakan saya dan ibu2 lain yg dlm hari juga dipermudahkan urusan bersalin ya. Doakan kami dapat bersalin sebelum due 40 minggu. Saya saja je nak luahkan hehe, maklumlah 1st time mom. Sekian terima kasih semua 🥰 #firstmom #firstbaby #bantusharing

Tinggal tunggu hari
12 Các câu trả lời

Saya pun first time mom.. kita hari2 excited kan tak sabar nk baby keluar.. sy predict 37weeks tp rupanya tak semudah tu.. tunggu turun tanda dgn berharap contraction hari2.. dgn harapan pergi je hosp dh bukaan 8cm terus.. buat senaman mcm2.. last2 masa appointment checkup doc waktu 39 weeks doc ckp " meh doc nak cek bukaan awak " Alhamdulillah lepas cek bukaan tu barulah turun lendir darah. Barulah nak rasa contraction. Kalau doc tak cek bukaan rasanya overdue lah kot. Alhamdulillah selamat lahir satu hari awal drp due date. 29 julai lepas. Due date 30/7.

2y trước

Alhamdulillah tahniah awak dah selamat melahirkan 😍. Macam2 pengalaman mommy2 semua kan hehe. Saya pun berharap sangat tak overdue. Sekarang pun setiap masa asyik terfikirkan pasal nak bersalin. Selalu jugak cakap dengan baby pujuk2 supaya keluar cepat hehe. Thank you awak share pengalaman 🥰

Semoga dpermudahkan urusan sis bersalin nanti ya,,bnyk2 berjalan sis hehehh,sy ank kedua keluar awal 3hari😂😂ank ketiga pun sama🤣sbb sy kuat jalan,,kaki ni rasa nk berjalan saja,smpi jamban pun setiap mnggu mesti sy bersihkan,perabot rumah sy sorong tarik,tilam besar sy angkat sorang2😂😂kalau ingat balik boleh mengah sy

2y trước

Saya pun sejak2 ni rajin exercise hehehehe. Thank you mommy doakan kami 🥰

Wslm....semoga selamat dan dipermudah urusan bersalin ibu² dlm grup ini.... perbanyakkan doa dan selawat bila dah hampir due dan bila dah keluar tanda/kontraksi... Inshaa Allah akan dipermudah...saya dah selamat melahirkan hampir 2 bln yg lepas...👩🏻‍🍼

2y trước

Alhamdulillah tahniah awak dah selamat melahirkan 😍. Terima kasih juga atas nasihat dan doanya ya 🫰

Moga dipermudah bersalin ya sis. Banyakkan berdoa dan cuba bercakap dengan baby. Usap perut sambil selawat ke. Moga selamat kedua nya

2y trước

InsyaAllah terima kasih sis atas nasihatnya 🥰

saya doa kan semoga dipermudah segala urusan sis... taniah tak lama lagi bergelar ibu dah 🤗🥰🥰

2y trước

sama-sama 🤗

Sy dah 38w++ pun tak ada tanda2 nak beranak dlm masa terdekat 😂 Moga urusan kita dipermudahkan. Aamiinn

2y trước

Aminn semoga sama2 urusan kita dipermudahkan juga sis ❤️

Semoga dipermudahkan urusan bersalin awak..

2y trước

Saya doakan awak pun dipermudahkan urusan bersalin, InsyaAllah Amin 🥰

Saya sama dgn awak! Moga kita dipermudahkan segalanya

2y trước

Hehe seronoknya ! Semoga kita sama2 dipermudahkan urusan bersalin 😍

smoga dipermudahkan sgala urusan insha'Allah aminn

2y trước

sama2

semoga dipermudahkan urusan ya sis, Aamiin

2y trước

Aminn tengkiuu awak 😍🥰