Gerakan bayi

Salam ibu² saya sekarang hamil 19minggu 3hari nak Tanya normal ke Belum Ada rasa gerakan,saya juga amalkan minum jus mamariam waktu yg Sama sy mkn ubat 4beradik Tu,tak ganggu kandungan juga kn.mohon ibu2 kongsi pengalaman ya ni kandungan pertama Sy Belum Ada pengalaman lg😊😊

6 Các câu trả lời

scan selalu sis kalau risau ya...sya dri 5week until 20 week mmg tiap minggu scan...21 week ke atas, sya dh bole rasa gerakan kuat dlm shari jd sebulan sekali scan...tmpt sya harga scan berbaloi rm30 skali scan, dn scan dlm 20-30minit, dktor pn pesan mcm2 wlaupn tiap mnggu prgi...jd xla mbazir..

Kadang kulit perut kita tebal lagi-lagi jika anak pertama. Kadang dia dah tendang cuma kita tak perasan. Bila kita duduk diam dia akan rasa sikittt je tak kuat sangat pun. Itu yang nurse cakap. Kalau risau boleh rujuk doctor. Cuma bila 28 weeks kira gerakan, tu kena Kira betul-betul.

Atleast ada gerakan halus. atau maybe awak yang takperasan. usap perut selalu. borak2 dengan bbay. penting komunikasi sedari baby dalam rahim. biasanya 17 weeks - 22 weeks akan start rasa gerakan. Kalau tak rasa, boleh rujuk nurse waktu checkup....

Kena g spital sis..sbb 19w tu ptt dh rs sikit gerakan..skrg byk kes mati dlm perut..

Maybe sis tak perasan bby gerak sbb gerakkan baby 19 minggu tak berape kuat lagi..

3 or 4 bulan ke ats bru dpt rse grkan dan ubt2 nie kne rujk doc trus