Pergerakan bayi dalam kandungan

Assalammualaikum dan salam sejahtera, nak tanya, kalau nak kira pergerakan bayi masa kandungan capai 28 minggu, ada tak waktu normal bayi genap gerak 10x tu jam berapa? memang kira dari 9pagi ke 9mlm..tapi biasenye genap 10x gerakan ade timing2 yang normal tak? Sebab saya 1st pregnancy blm ade pengalaman....

1 Trả lời

Selalu 12jam .. 9am-9mlm. Ada yg cukup 10 gerak jam 4.jam 5.jam 6... Tapi bila dah perut besar atas 34 .. dari cukup 10 gerak jam 4 kadang p jm 5.dan sebalikknya. Penting dlm tempoh 12jam mesti kena cukup 10 gerakan... Kalau kurang terus p hsptl.. jangan tunggu esok hari. 1gerakan kira selang 30minit @1jam.