Kencing Manis

Salam ibu2, saya nak tanya pendapat, kandungan saya dah masuk minggu ke16, result minum air gula dah keluar, nurse bagitau saya kena kencing manis?? Jujur, saya jadi down bila tahu, ni baby kedua saya, dan untuk pengetahuan saya baru ja gugur anak pertama waktu kandungan 7minggu.. Sekarang ni saya takut apa2 jadi pada kandungan saya, boleh saya minta pendapat ibu2 macam mana nak atasi, sebab isnin ni saya kena jumpa doktor ??

1 Trả lời

jaga pemakanan . makan sedikit tp kerap . byk minu. air suam . jagan amik makanan atau minuman manis . kurgkn makanan berlemak . lebihkan sayuran . saya detect kencing manis org sekeliling lagi la buat sy down . tp sy tak kisah asalkan bby sihat .