Appointment

Salam ibu2. Saya ada appt 31hb ni di klang. Tapi saya tersekat di kampung(perak). Saya nak tanya dlm p.Prgerakan ni appt berjalan seperti biasa ke? Atau kena tunda juga? Mohon share info ye siapa yg tahu.

20 Các câu trả lời

Sama kes dgn sye.. Checkup di selangor.. Tapi skrg tersekat di kg (johor).. Boleh tumpang checkup kt kk berdekatan kg.. Sye call nurse tmpt sye biasa checkup.. Mnx postpone doc x bagi.. Doc suruh pegi appointment mcm biasa.. Cuma masalah sye tertinggal buku pink kt selangor.. Mujur nurse faham n tolong.. Nak pegi kk nanti tunjuk je bukti gambar buku pink tu.. Kalau de pape nk tye dia suruh nurse di kg call dia direct..

Wslm. Ada bawak buku pink skali x? Appoinment dekat klinik desa/kesihatan atau hospital? Rasanya, if awk ada bwk buku pink dgn awk skrg ni, boleh je pergi kat klinik desa/kesihatan perak tu je. Try call tmpt awk selalu checkup tu confirmkan. If xboleh, terpaksa ke klang semula la. Tunjuk sebab ada appoinment buku pink tu. Semoga dipermudahkan urusan. 😊

4y trước

Btw, checkup ibu mengandung kena pergi. Xboleh tunda xsilap sy. ☺

Kalau xblh balik ke tmpt asal utk checkup, boleh tumpang dekat klinik desa terdekat kawasan kampung. Janji buku pink sentiasa ada, saya sendiri pernah tumpang dgn klinik desa or kawasan saya menetap sementara. Disebabkan kerja outstation.

Wassalam...kes saya sama sprti puan...saya call dulu kk di tmpt saya checkup sblum ni n inform saya berada di tmpt lain...pastu, saya call kk brdekatan n buat checkup di situ...baru je buat pagi tdi...checkup sprti biasa 😊

4y trước

Trima kasih awak.

Klu hamil memang kena pegi klinik mcm biasa..blh je tumpang klinik kt kg sis 2..bwk je buku pink..sy pernah buat..diaorg pn paham..tp kena jgk tel dan bgtau klinik yg selalu sis check up 2,yg sis dh check up kt kg..

Berjalan seperti biasa, call dulu KK yg biasa puan pergi, maklumkan dulu. Tanya suggestion mereka macam mana, then kalau okay boleh pergi ke KK yg di perak atau pun klinik swasta.

KKM dh cakap, routine check up ibu & Baby di teruskan mcm biasa.. sis blh try check dgn KK yg Berhampiran dgn sis & explain . Semoga dipermudah ye sis 😘💜

Col kk yg sis sepatutnya ada apoiment.. mklumkan kpda mereka.. sis boleh buat checkup di kk berdekatan tempat sis.

Boleh tumpang check up kat klinik berdekatan dgn rumah..nurse pon ckp, tumpang klinik je..tak yah dtg joh2..

Boleh tumpang checkup sis. Saya pun tersekat kat Negeri Sembilan ni. Sepatutnya duduk JB. 😂