bela kucing

Salam.. ibu2 atau bakal ibu.. betul kucing boleh mmbahayakan ibu mengandung... ?

11 Các câu trả lời

Dr pengalaman sy, xde masalah pun sis. Kucing pbawa rezeki. Sebelum mengandung mmg kucing peneman setia. Masa mengndung waktu baring tgk tv dia baring atas perut yg boyot tu..siap pelik bila bby tendang2 cume.... Bila ada bby susah sikit...huhuhu tpksa kurung sementara waktu hingga bby besar sikit...

Saya pun bela kucing, tapi saya had kan, kucing tak boleh masuk bilik tidur & make sure rumah sentiasa bersih dan mop hari2(husb la tukang mop) najis dia bahaya utk ibu mengandung. Kalo dapat kucing jenis salap2 taik merata or bukan pembersih, kurung la dulu sis. Kalo rajin mandikan la selalu..

saya time pregnant mmg bwk tidur . belai . kucing sy berak dalam bekas . saya buangkan . alhamdulilah takde masalah. bayi lahir sihat . cume tula klau boleh kucing kene vaksin . kucing takde penyakit . takde kutu . kucing sy duk rumah je tak bagi keluar .

Saya ada bela kucing di rumah..boleh je bela kucing,janji persekitaran bersih..kalau nak bersihkan pasir kucing tu,mintak lah ahli keluarga yg lain bersihkan,sbb najis kucing tu racun,jgn di hidu pula ye..itu nasihat doctor pada saya

Wsalam..nope.xdela..sy msa prggy ank 1st.ok je main kucing..besides ckp2 dgn kucing blh buat kite tnang.mntk kucing 2 doakn spya diprmudhkn urusan melahirkn.rzki bnyk..alhamdulillah

Elakkan bersihkan najis kucing ja. Kalau kucing peliharaan tu nak belai2 xda masalah. Tapi elakkan belai2 kucing jalanan sbb kita xtau tahap kebersihan kucing tu. Bagi makan je takpe

cuma takut kuman kucing tu je.. dan bau najis kucing.. tu tak berapa ok untuk ibu pregnant.. kalau nk bersih kn najis, mintk tolong org lain..

X elok semasa mngdong klo kite bersih kn najis kucing..tkt jnkitan..

Lain org sis ada yg okay ada yg tiba² boleh alah pada kucing

Betul. Kalau boleh elakkan. Tak elok untuk perkembangan baby