kucing

Haii mummy semua.. Nk tnyee sesiapa mummy yg ad bela kucing.. Betul ke ibu hamil xboleh bela kucing?? Humm..

18 Các câu trả lời

Hi sis.. Jgn Risau x apa2 jga k 😊😊sbb Sa jaga kucing Sa dari mula mgdung smpi la 7 bln lebih ne syukur x apa2 jga janji jga kebersihan mdi kn kucing supaya bulu2 dia inda jatuh2 merata2 klu mau kasih bersih berak dia kencing dia sis guna la sarung tangan sma mask lepas itu basuh tangan guna dettol Sa smpi kucing muntah2 cirit Sa bli ubat bagi mkn 1 minggu sembuh x apa2 jga jgn Risau selalu ckp kt miow kita bagi tau dia minta dia lindungi kita dari segalanya jangkitan sbb kita da susah payah jga Dan syg dia mcm ank sendiri Sa siap panggil nama kucing ank n Sa mummy 😀syg kucing Sa😘

Xbetul..Boleh je bela..Sye siap main n tdur dgn kucing jE..Tp pastikn kucing tu dijaga elok2 n bersih dri sgala2nya..Sb kte kn preggy..Klu njis n kncing dia sis xpyh bt..Sis suh Suami bt..Kcuali xade org sgt boleh bt tpi guna sarung tgn n bsuh tgn cuci2...Sye jga kucing dua ekor kne bt najis2 jga tpi sye tawakal smuanya..Alhamdulilah xade effect ape2 kt anak...

5y trước

Sma2

Sy ade 7 ekor ..najis dye sy yg sndri skop...siap ade yg dok merap atas perut sbb bby dlm perut gerak2..kucing tu suka rasa... So far xde ppe jadi..bby skang da 2 bln...mybe xsmua kut yg ade alahan gan kucing....insyaAllah..kalo niat baik2...smuanya akan ok...

5y trước

Ya...sy bersihkan sndri...sofar utk sy n baby sy baik2 jer...niat jer yg baik2..sy dlu niat mngkin rezeki sy mngandung dtg dr sy buat baik kat binatang peliharaan sy...sy uruskan kucing dr start pregnant smpai dh nk bsalin...pon cm tu gak ..ade gak kucing2 tu membuang rata2..pakai glove gak bersihkan ..

Saya dan suami bela 20 ekor kucing. 5 ekor mmg tidur dalam rumah. Alhamdulillah, sekarang saya dah 28w. Kucing pun suka jer tidur tepi perut, rileks jer dia kena tendang2 dengan baby. Hahaha. 🤭 Cuma hati2 jgn bg dorg melompat atas perut jer ya mummy. 😊

sy bela kucing tp cuma bila part nk bersihkan najis tu,sy minta tlng husbnd la ygbuatkan .. sbb najis tu agak bhya utk ibu mgandung tp husband xde, kdg2 sy buat gak la sendiri, cuma lepas tu kna betul2 cuci tgn apa smua la

xyh bnyk pikir.. kucing kesygan nabi so pikir baik2 je... jge kebershan rumah n kucing.. sy 2 ekor kucing .. berak kecing semua sy yg buat.. yg pnting rumh bersh kita cukp makn.. pikir baik2 kucing love Muhammad

5y trước

Yeke.. Kucing pn blek kg.. Huhu.. Yela kan.. Fikir baik2 jela.. Aggp mcm anak sndri je.. InsyaAllah xde ape kan..

Saya ada bela kucing. Anak sekarang 1 tahun 4 bulan, penyayang dekat kucing 😅 takda masalah pun bela kucing. Janji rajin kemas bersihkan rumah.

Najis kucing tak elok utk janin. Ada kes keguguran berpunca dr ibu cuci najis kucing. Ini yg nurse share la

5y trước

Terima kasihh awak

Sy bela sekor...berak kencing semua kt tandas...tinggal cuci je...so far alhamdulillah xde ape2 masalah.

Yg bahayanya kucing outdoor.. Yg indoor ok je.. Cuma najis dy bgi owg lain yg handle ye..