Kepala bayi kemek sebelah

Salam ibu-ibu. Ingat bertanya sesiapa ada pengalaman kepala baby dia penyek sebelah? Apa perlu buat eh untuk betukkan semula? Baby saya kepala dia penyek belah kiri. Sebab baby suka susu badan belah kiri jadi tiap kali menyusu (sambil baring) baby akan lebih suka yg kiri. Tidur pun baby lebih suka menghadap ke kiri hinggakan kepala dia nampak penyek sebelah. Saya memang tak pakaikan bantal sejak lahir lagi. Skrg ni baby dah mau masuk 2 bulan. Saya dah usaha letakkan bantal untuk halang kepala dia terus beralih ke kiri seja. Tapi bentuk kepala dia masih sama. Oh ya, baby saya lahir normal tapi dengan bantuan vakum. Jadi kepala dia agak lonjong sikit.

3 Các câu trả lời

pkai bantal ad lubang la sis...sy ank dlu lonjong pnjg sbb 40mnit kpla kt bwh dh kna vcuum...tp tiap kli mak sy bg mndi gosok2 kpla dia tu...lame2 jd bulat kpla dia..tp mse tu dlm pntang la...klu skrg dh 2 bln xthu jd ke x.....

2y trước

time tdo kna pusing kpla dia...xleh se arah je...

hai mcm mana baby awak sekarang? baby saya mcm tu. kemek sebelah kiri. apa2 dukung ke baring ke mesti sebelah kiri je. risau jugak.

1y trước

Anak sy dah 10 bln skrg. Sy masih x pakaikn bantal kalau tidur sbb anak sy suka pusing badan kiri kanan. Pasal bentuk kepala dia, alhamdulillah dah kurang sikit kemek kepala dia. Kata mak sy akan berubah bentuk jugak bila anak dah makin membesar. Lgipun anak sy lelaki, tertutup jugak nanti dgn rambut lebat dia insyaAllah. Dulu sy tiap hari risau fikirkan hal ni. Tapi hari berganti hari sy ikhlas terima apa pun kurang nya anak saya. Alhamdulillah skrg dah nampak perubahan ke arah yg bentuk membulat

beli bantal yg ade lubang dekat tengah tu sis. nanti biasa kan tukar tukar arah letak baby tido.