Kepala anak tak bulat

Salam..ada x ank momy yg masih baby kepala dia x rata..jadi x bulat dekat belakang..ank sy nk masuk 3 bulan..kepala dia xbulat, jd leper sebelah kiri..sebab setiap kali dia tidur mesti pusing kiri..ada can lagi x nk bg kepala ank jd bentuk bulat elok..? Mcm mna cara nak atasinya..sbb kepala bby 3 bulan dh keras sikit berbanding dgn nb...

4 Các câu trả lời

baby sy pun mcm tu. suka tido pusing kanan. mentua suruh sllu pusing²kan kpala dia tpi klau pusing nti terjaga pula dia huhu nak tidokan dia pusing kiri pun dia pusing balik ke kanan. skg ok sda tido dua² belah sb sy biasakan dia pusing kiri bila menyusu 🤭 tu je cara sy umpan dia tido pusing kiri

1mo trước

baby sy 1m 3w sis 🤭

sis boleh letak kain bwh bntl yg biase ank suke tidur tu ..ank ste pon cam tu tpi sye sendal deengan bntal tmpt yg die suke tdo tu

1mo trước

ha'a skrg ni bt mcm tu lah sis..hrp sama blik lh kpla dia

boleh lagi. bila dia berjaga banyakkan tummy time atau dukung dia vertical, atau time main pusingkan dia belah kanan.

Normal.. Nanti leher dia dah tegak sendiri atau dah boleh duduk/ meniarap, OK dah tu bentuknya..