Lenguh2 Badan

Salam, hye ibu semua... Nk tnye... Time preggy ni mmg badan terasa lenguh2, sakit2 ke? Kdg2 dkt peha lenguh, bdn sakit2... Mmg mcm tu ke? Skrg sy preggy 3bulan da... Ank pertama... Hrp dpt membantu ye...

23 Các câu trả lời

Normal.. sebab badan kita +1 😅. Nanti bila dah 7-8bulan laaaaagi lenguh2... Rajin2 minta suami urut or pg berurut.. boleh.. minta yg relaxing massage.. 😊 Jgn buat byk kja.. Masa sya pregnant dlu.. suami sya tdak prnh suruh cuci kain jemur kain bgai.. lipat kain sja sya buat.. agkt2 brg is a no.. sbb tu bdan sakit2.. Tp sya actived smcm.. pndai buat2 busy 😅

5y trước

Boleh... boleh.. Minyak yuyi jg.. Pkai minyak urut.. Minyak yuyi minyak angin + sgt pnas.. Pkai minyak urut nonaroguy best😍😌

Waalaikumsalam.. Ye sis.. Time preggy mmg mcm tu.. Minta husband tolong urutkan ye 🤗. Macam saya dari preggy pun lenguh2 belakang n pinggang, lepas dh bersalin menyusu kan baby lagi bertambah sakit pinggang lenguh.. Sekarang baby nak masuk 6 bulan dah 😂

Wassalam , samalah kita 3 bulan anak pertama . Normal sis . Saya pun . Kena pulak saya ni jenis kulit perut tebal . Orang kata dah macam 5bulan hamil . Badan saya kecik je , perut berat . 😅 alhamdulillah nikmat Allah bagi . Syukur ya rab .

5y trước

Sama sy... Kulit perut tebal... Tp sy jnis bdn berisi... Mmg kurang nmpk perut besar... Tp tula... Sakit blkg dgn pinggang tu tk bole thn.. Kdg suami jd mangsa kne mara😌

Sama la sis..abis sakit badan kan,cuba cari minyak angin yg boleh hilangkan lenguh2 tu..mcm sy guna mnyak ivmist jer..lega la sikit badan ni,kandungan baru nk masuk 4 bulan😊

5y trước

Klau mnyak yuyi bole ke sis?

Jaga diri, jaga makan minum..mkn byk sayur buah minum susu.. Baby nk mbesar..nanti dah 3rd trimester lagi terasa lenguh2..

5y trước

Awal2 ni penting sbb nk bntu pkembangan baby nk byk mknan bkhasiat.. Kalu btl2 xdpt nk telan, cuba tnya Dr suplemnt yg sesuai..

Mmng sis....sy lagi tang punggung..msti sakit.tido mengiring kiri sakit,ngiring ke kanan pon sama gak sakit..

5y trước

14mgu sis

Wsalam..sya alami jgk..lgi2 ats peha..klu duduk buat keje kt ofis sgt xselesa..rsa nk duduk bwh melunjur kaki je..

5y trước

Betul sama la sy.. Lenguh kaki bila berjalan pinggang pun sakit. Mcm x blh duduk lama dekat office

Biasakan dgn regangan ringan di awal pagi. Keep on positive vibes. Ambil pemakanan sihat n mencukupi...

Ya sis.. nty msk 5bln start skit tulang blkang.. sya skrg dh 8bulan skit tulang blkng..lenguh²..

5y trước

Ni sy da 5bln btl la da muka sakit2 blkg.. Tulang blkg... Pstu kerap sakit kepala, kebas bontot semua...seksa klau da baring nk bgn tu...

Tanda-tanda kekurangan kalsium, baby dalam perut dh mula serap kalsium dari mommy dia 😉

5y trước

Boleh minum susu tapi kalau tak suka susu boleh try pil kalsium shaklee roger saya 0173687028