Lewat cucuk

Salam haii , nak tanya kalau kita lewat pergi cucuk anak 5bulan bahaya tak .. sepatutnya tarikh dia genap 5 bulan 20hb tapi dpat pegi cucuk 23hb ... bahaya ke ? #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

16 Các câu trả lời

okey ja sis . ank sy pun pnah mcm ni juga sbulan tk kna cucuk sbb masa tu musim covid kn . msa tu sy sakit demam , demam biasa ja tp musim covid kn jdy kena la kuarantin 2mggu .dhla msatu trikh nk pegi cucuk ank tu tggl brapa hri skali kna kuarantin plak . dah habis kuarantin ayah plk kena kuarantin 😂 dh la esok tu nk kena pegi cucuk dh . kmi kol la kat klinik kata bole ka pegi klinik klu ad kluarga yg kena kuarantin . pstu dy jwp tak bole kena tggu smpai habis baru . hah , kena tangguh lg 2minggu🤣

Anak saya kena virus RSV, masuk hospital. Doktor suruh tangguhkan cucuk utk bulan tu ke bulan seterusnya. Ada jugak skali selsema teruk sampai guna inhaler, doktor suruh tangguh utk 2 minggu. Anak saya skrg cucuk semua dah lewat sebulan lebih. Jadi, lewat berapa hari, tak ada masalah.

okey je sis .. mcm anak sy xde cucuk 3bulan time bulan 4 .. baru2 ne bulan 5 kena cucuk dua kali paha kiri cucuk 3bulan paha kanan cucuk 4bulan .. kata nurse tu mesti lepas 28 hari kene cucuk .. klau lmbt tpaksa cucuk 2kali

tak kot rasanya sebab jadual appointment anak saya selalu tak genap umur dia masa first cucuk 2 bulan pun dah lewat 2 minggu pas tu baru² ni cucuk 6 bulan pun lebih hari 6bulan 26hari umur dia masa tu

Wassalam.. xpa sis.. blh delay sikit..xda mslh.. sy delay hari tu dekt hampir sebulan sbb ada urusan yg xblh lgsg nak elak. Nt utk next cucuk akan selang dlm 3minggu camtu la..

Okay je mommy, saya lewat seminggu kadang 2 minggu. Misi yang bagi tarikh sebab pack sangat 😵‍💫 ni anak saya esok dah 6 bulan tapi 7/6 baru cucuk huhu

tarikh tu nurse yg bg kan? so takda apa pun. yg penting dlm bulan sama

Ok je.. dr kata selewat2nya 2 bulan dari tarikh patut cucuk 😉

Saya pun anak lamabt cucuk nye tRikh nurse bagi, awl bulan lain

ok je setakat 3hari. nurse yg bg tarikh kan so should be okay