berat baby

salam & hai semua mommy²..baby saya tak lama lagi dah nak msuk 7 bulan..next checkup bila dah 9 bulan nanti..saya nak tanya mcm mana nak monitor berat baby bila dah masuk 7 & 8 bulan nanti ya..? atau memang tak perlu..? 🤔 terima kasih semua 🤗

5 Các câu trả lời

kalau saya ada penimbang kat rumah mmg guna timbang saya+anak pastu timbang sy je, pastu tolak. kalau kk kena bukak baju pampers semua sy pn buat sama, lepas mandi naik penimbang dgn anak balut dgn tuala, pastu siap pakaikan pampers sy je pulak timbang tp pegang tuala anak td. pastu tolak

Sebagai ibu bapa, pastikan anak ceria, pemakanan dan penyusuan ok, buang air OK. Soalan2 di buku pink tu tengok yg utk umur 9 bulan. Anak dah capai ke kemahiran dlm soalan tu.

sya selalu timbang pakai pnimbang biasa yg org dewasa dok timbang tu ..mula2 sya pgang baby dgan sya skali timbang pastu tolak laa dengan berat bdan kita .

4t trước

sama. saya buat mcm ni jgk 😂🤣

Waalaikukussalam wbt Kalau berat tinggi n bmi baby okay bagus dah tuu… Perlu risau kalau kurang

4t trước

Just jaga makan minum ja sebab baby dah boleh makan kan… kalau nak berat naik better makan beras biasa jaa

salam leh je cek sndiri .pkai penimbang lbh kurg je.