berat naik 10kg

hi mommies nak tanya normal ke before mengandung berat 39kg skrg pregnant 7 bulan dah 49kg . normal ke sampai 10kg naik . nanti 8&9 bulan akan naik bnyak lgi tak ? dan susah tak utk turun kan balik berat lepas bersalin nanti ? sorry #firstmom and tak biasa berat lebih dri 43kg huhu 😅

11 Các câu trả lời

Sy Dr 45 naik ke 68 anak 1st 😌😂. Lepas bersalin mntain 50-53 kg.. Susah nak back to normal sebab tido xmenentu kan. Ada baca kurang tido, tido lambat, berat memang susah turun. Melainkan memnag Jenis badan kurus jer, telan laa gajah rimau pun, mntain gitu badannya 😂

Sy 1st bby dari 50kg naik 80kg,,ada gdm lepas tuw nafsu mkn xboleh tahan...lepas bersalin on diet turun 49kg.. 2n bby ney pulak xda gdm perut 8 bln naik 9kg je myb sbb alahan teruk.. tp 1st bby tuw berat turun jga sbb selera balik asal xlahap mcm time mngndung😂😂

sy 7bln jgk bru naik 1.4kg 😅 xtau la sbb mmg obese sblm pregnant lg so naik xbyk.. haritu covid trun 1kg, lps tu naik 500g nurse da tegur tp sy ckp brp da brp mggu xnaik.. risau jgk ok ke berat xnaik tp bile scan alhamdulillah berat baby ok

selalu kalau pregnant mmg berat akan naik..lepas bersalin tu bg sy ikut individu..kalau lepas awk bersalin rajin exercise apa semua in sha allah boleh dpt balik berat badan awk yg awk nak..awk jgn risau ye..yg penting awk dgn baby sihat..

Mcm lebih kurang je.. tp doc bising jgk haritu.. kata berat sgt,. Sy dr 36kg ke 49kg.. Tp sy ckp gan doc, logikla, sbb sy prgnant twins.. 2baby, 2uri,2 air ketuban,. kena expect double 🫢🫢 doc mcm denial plak statement sy.

Hi mummy. Saya dulu pregnant naik banyak. Berat before pregnant 58kg. Masa bersalin jadi 73kg. Selepas bersalin drop 10kg. Tapi lepas tu susah sikit nak maintain weight lama unless workout gila gila

Ikut pada BMI awak. Sya sblm pregnant 53kg skg otw 33w dah 63kg. Naik 10kg. BMI sya xble lebih 16kg knaikan berat badan spnjg mengandung

sy sblm pregnnt berat 50kg.. skrg dh 7 bulan berat sy 57kg.. naik 7kg.. sis tengok la bmi sis.. tggi dgn berat..

Saya 7 bulan jugak sis. Sekarang total berat naik 7kg. Dari 48kg dah 55kg dah 🥹

Berat kita sama la before preg tu , sy last timbang 6/12 29w+ 50.5 kg 😂