Kantung ada lepastu cakap takde

Salam hai semua ibu ibu. Saya nak tanya pendapat semua. Sape pernah ada pengalaman sorg doktor cek nampak kantung. Lepastu p cek dengan dktor lain cakap tak nampak pulak. Lepastu declare gugur. Sedangkan takde bleeding. Apa perlu saya buat ? Kandungan masih awal. Skrg blur xtau samada saya dah gugur atau belum. Sbb takde bleeding. Nak pantang pon still blur sbb rasa mmg pregnant. Macam2 bermain di fikiran. Dua kali scan nampak kantung. Cane p scan tetiba takde plk. Sdgkan yg second scan tu hari sama beza waktu je pagi and ptg. Serius tak puas hati je rasa 😔 #firstbaby #bantusharing #firstmom #seriusnanya

3 Các câu trả lời

Sis scan kat klinik swasta ke? Takkan la cara layanan dorang mcm tu pulak. Selalunya swasta dia akan layan kita dan cari baby sehabis yg baik la sbb kita bayar mahal kan. Lain la kerajaan scan sambil lewa saya penah alami awal2 dlu mcm nk taknak je cari. Sis kalau takde bleeding tu maksudnya tak gugur baby still ada lagi. Mgkin salah satu kulit perut kita agak tebal so susah nk nmpk baby yg di dalam. Apa kata sis pergi klinik lain try survey tgok rating dorang bagus ke tidak. Saya kalau jadi sis pon tak puas hati

3y trước

Ye sis, know what i dah start bleeding after 2 hri lps p klinik. Means time i p tuh bby still ada tapi dktor declare gugur time i spotting awal kehamilan. Sumpah sedih giler dgn layanan dktor yg acuh tak acuh cek patient. Benda ada cakap takde. I betul down sgt. 😔 Ttc 5yrs.

Depend jgk… klau pagi scan tu air kencing byk, mmg nampak.. klau ptg, urine tu xde, susah nk nmpk sbb awal kehamilan lgi… so InsyaAllah doa yg baik.. maybe try scan lgi next time.. time sy dlu, berbeza hari scan, hari ni dan keesokkannnya xde kantung… rupanya dah turun bwh dah, sbb tu xnmpk dan sy disyaki keguguran… 2 hari lepas tu bru start bleeding n next day kluar smua… try awk check dgn upt.. upt sy start untuk pudar walaupun xbleeding lgi waktu tu…

3y trước

I dah start bleeding dear, after 2 hari p klinik. Tapi time i p scan tuh dktor declare i gugur time awal2 i spotting tuh. lpstu masa scan dia cakap rahim i dah clear semua. Takde yg tertinggal. Masalah skrg i baru bleeding. Means time tu dia just acuh tak acuh je cek patient. Sbb pg tu i scan dktor sorg tu ckp kantung ada. Tapi kecik sbb awal lagi. Ptg dktor lain cek tuptup2 cakap takde. Sdgkan i takde bleeding pom. Pastu declare gugur 😢 I balik rumah terus mcm blurrr. Nak mengharap takut kecewa . Tapi i still rasa bby still ada. sumpah sdih.

Buat tvs scan sis