BUANG ANAK

Salam buat adik2 yg bakal bergelar ibu tanpa suami di sisi ( hamil luar nikah ) . Tolong adik2 semua jgn lakukan dosa yg berulang. Jgn buang malaikat kecil ni sungguhpun rasa diri tidak mampu, mohon jgn .. Jgn buang mereka ?? ya allah, berair mata ini melihatnya sendirian di tempat sebegitu. Apalah dosa nya sehingga diperlakukan begitu. Tolong bg adik2 yg tgh hamil luar nikah atau di tinggalkan kekasih atau di rogol atau apa sekalipun. Tolong adik2.. 1) dapatkan rawatan ke klinik kesihatan kerajaan. Trus terang anda hamil luar nikah . Jgn takut ianya sebahagian kerja hakiki mereka. Hadapi dgn tabah. Jdi org btgwjb 2) pergi ke jbtn kebajikan minta pertolongan dan perlindungan. Jgn takut. Ianya tgjwb mereka dan termasuk dalam kerja hakiki mereka. 3) pelihara amanah allah ini , dekatkan diri pada Allah. Cuba trus trg pada ahli keluarga. 4) semoga dosa kita semua di ampuni Allah s.w.t Sedih dan pilu hati melihat anak ini. ?. Berapa ramai yg menanti cahaya mata, tetapi blm ada pluang. Betapa sakitnya hati melihat bila ada yg hilg perikemanusiaan. Astagfirullahalhazim.. ? Mohon adik2 jgn buat macam ni.

BUANG ANAK
12 Các câu trả lời

Sy tak mengandung anak luar nikah. Sy memberi komen diatas kapasiti sy seorang ibu. Jangan la buang anak. Bila sy tgk mayat bayi dijumpai kt longkang, tong sampah. Hati sy sayu sgt. Anak tu tak berdosa. Adanya dia kerana dosa dan perbuatan org tuanya. Dia tak layak diperlakukan sebegitu. Anak luar nikah atau anak halal. Ibu2 yg mengandungkan pasti dikurniakan sedikit rasa dan naluri keibuan. Cuma mungkin kerana terdesak atau keadaan memaksa utk ibu2 buat keputusan macam tu. Kalau tak mampu jaga anak. Please seek for help. Carikan parents untuk anak angkat. Zaman moden mcm ni saya tak rasa masih ada stigma yang mengatakan anak luar nikah nanti besar attitude teruk etc. Anak itu ibarat kain putih. Ibu bapa yg mencorakkannya. Even sy pun ada anak buah anak luar nikah sebab abg n kakak ipar sy tak dikurniakan anak. mereka ambil anak angkat. Dan sy sgt sayangkan anak buah sy. Dan ibu2 yg takut utk ke klinik. Jangan takut. Anda semua ada hak untuk dpt kan rawatan. Please fikirkan kesihatan anda dan bayi anda.

Sy pun hamil luar nikah, sy x kawin sbb halangan dripd ibubapa sbb pasangan berlain agama, tpi ni x membuat sy teringin nak buang anak tu.. anak tu satu rezeki, biarpun apa kata org luar lepas ni, anak tu tetap x berdosa, bkn dia dpt pilih siapa utk jdi parents dia.. pls if rs x mampu nak jaga, atau malu, jgn la buang, jgn la bunuh, ada yg sanggup nak jaga if kita x mampu..

4y trước

Alhamdullilah. Semoga dipermudahkan segala urusan adik dan anak nanti

Tergamaknya seorang ibu membuang anaknya sebegitu rupa ya allah... X takut ke dgn balasan allah di akhirat... Klau x nk pun bgilh dkat sesiapa yg mahuknnya ramai lgi yg jdi sukarela nk jaga bagi kasih sayang dkat baby tu... Semoga allah melindungi baby tu...sabar dan kuat ya syg...sedih dan sayu pula tgok baby tu....

Saya mengandung luar nikah jugk tp x gamak nk buat baby mcm tu lagi2 darah daging sendiri. Alhamdulilah org yg buat bg sya mengandung tu brtanggungjawab atas perbuatan kami. Semoga allah pelihara baby kecil ni 😌

4y trước

Syukur alhamdullilah.. Hati kalian masih terpelihara dan di jaga oleh Allah s.w.t Be strong adik2. Semoga Allah permudahkan segala urusan dan di permurahkan rezeki utk anak itu nanti.

Allahu...dia xrasa ke pgalamn n kesakitan y dia alami msa pregy n bsalin tu?

4y trước

Ustazah ckp Allah dh tarik nikmat rasa sakit bersalin..sbb tu diorg tu mudah sgt bersalin

Kesian kat baby. Tau tak nak kata apa pada si pelaku.

انا لله وانا الیه راجعون 😭

ya allah syunya hati ngok die..... 😢😢😢

Ya Allah ksiannyeeee....😭😭😭😭

Kalau x nak boleh bagi sya itu sahaja