SAH atau TAK

Hukum Nikah smasa hamil? Ad byk 'fatwa' kluar TAK SAH nikah smasa Hamil. Ya btul..tepat skali.. Tp, utk mazhab Maliki dn Hambali shaja. Mazhab Syafie dn Hanafi SAH!! Jgn cpt hukum org len disbabkn aib kita Allah ttup. Tp bg 'mereka' yg Allah bg pengajran awal, take it!!! BERTAUBAT suami isteri, jgn jdikan bnda ni remeh sbb ad kaitan dgn nasib ANAK yg bakal dilahirkan. Renungkan bersama✌ Wallahualam. #perkongsianDriUAI #slamatThunBaru

1 Trả lời

Nikah memang sah tapi pasangan tak boleh bersama sehingga si ibu bersalin. Correct me if i am wrong ✌️

5y trước

Boleh bersama, tp makruh..