muntah

Salam.. Baby sy berusia 2bln 27 hari... Tp kerap sgt muntah.. Pg ni dia muntah dgn byk.. Slalunye sikit2 jerr.. Baby fully BF.. n kerap menyusu.. Berat baby 6.6kg 3 hari lepas.. Sbb 3 hari lepas ada bawak gi klinik sbb muntah juga.. Doc ckp mungkin sbb kahak.. Ini normal atau sebaliknye.. Sy risau..

1 Trả lời

Rsanya kahak jg, baby susah nk telan susu.. Ada bg sendawa bby ke lps mnyusu? Doktor ada bg ubat apa lps jumpa tu? Nk tau jg sbb bby sy pun brkahak tp xda muntah, cuma muak susu skit2 tu biasa laa, ksian bby x selesa n kalo aliran susu laju msa direct feeding mmg bby x nk..

5y trước

Doc bg ubat cairkn kahak n ubat titis kat dlm hidung.. Hope xde pape lah kat baby.. Ubat tu pun doc x galakkn guna sebenarnye sbb baby kan.. Doc suggest better dia baik sendiri..