baby kerap muntah susu

hi... baby sy baru je sebulan... setiap kali lepas menyusu (breastfeeding) dia akan keluarkan susu... sblm ni nurse kate normal sbb die terlampau kenyang.. tp skrg even lepas sendawa dia still akan muntah susu lebih 3 kali.. n kadang2 dlm kuantiti yg banyak... any advice?

6 Các câu trả lời

Sama mcm baby saya. Muntah menyembur-nyembur keluar. Naik takut. Siap pergi mana2 bawa bekas utk tadah muntah. Setiap kali lepas menyusu, sedawakan anak tepi sinki je.. takut dia muntah.. trauma juga. Kesian tengokkan dia. Doktor kata injap perut dia tak matang lagi.. ni dah 3 bulan.., dah kurang sikit.

5y trước

Me too. Baby i pun still muntah susu (berkeladak) even dah 3m+. Lg baby i dah minum susu formula nk susu badan sb nk tidur

Lps nyusu try bg baby tegakkan bdn..jgn baring terus nnti bauaya..rs nya normal tu sbb baby kecik lg kn..yg penting sendawakan n tegakkan bdn dia dlm 10 minit mcm tu..jgn baringkn terus

5y trước

Doc pun advice benda yg same... Harap2 xde da muntah2 yg berlebihan nie

Lepas bagi sebelah, bg sendawa sblm sambung lagi sebelah. Baby saya dulu byk angin ikut saya. 😅 jadi memanjang kena urut perut, urut kaki dia.

Sometimes diorg ckp sbb flow susu kita cepat sgt for baby to digest

kesiannya harap semua okey lepas ni

Cuba sendawakan baby sis

5y trước

Dah sendawa tp muntah jgk... 😅 Tp da bwk g klinik.. doc kate jgn risau baby mntah tue biasa tp kene monitor..