Ubat zat besi

Salam hi, ada tak mommies yg macam saya tak boleh nak makan ubat zat besi, dari zincofer pastu tukar iberet pastu tukar maltofer tp masih muntah? Ramai yg cakap maltofer okay rasa coklat tapi saya makan still muntah. Serius tak tahu nak buat apa dah, makan je muntah 😞 ada tips atau solution lain tak? #bantujawab #ingintahu #SeriusTanya

16 Các câu trả lời

Sy mula2 mkn zincofer pun muntah. pastu doktor tukar bg iberet pun muntah. doktor suggest mkn mlm 1 biji tp mmg xmuntah tapi sakit kepala sbb sy pun mkn ubat antibiotik utk hilangkan virus penyebab kencing kotor. pastu slow2 hb drop 12 ke 11. doktor suruh mkn plak antibiotik siang n xganggu jarak masa dgn mkn iberet sblm tdo. Iberet tu perlu mkn 2 biji. lagi drop hb sy jd 10 sbb sakit kepala xhilang2 berhari2 mcm nak migrain. Alhamdulillah dah xde kencing kotor baru xsakit kepala mkn iberet 2 biji. doktor pantau 2x sebulan skrg. Doktor nak tgk kalau betul2 xleh mkn iberet nak tukar maltofer. Sy pun dlm dilema dgn ubat zat besi. Doktor nasihat utk stop dulu teh, coklat, milo, soya atau apa2 yg boleh mengganggu penyerapan iron ni. 🥲

1mo trước

skrg mmg sy mkn sblm tdo jarak 2 jam lepas mkn. harap2 naiklah hb. 🥹