ingin bertanya

salam . ada ka yg ada berpengalaman mcm sya ni. sya kawin kg dgan suami. tp ingin buat surat kawin tp msala nya sya bkn warga negara pemegang pas imm13 . suami ja yg warga negara . klu urus surat kawin saksi2 wali smua bagi pihak wanita mau yg warga negara jga ka tu atau cmna tu sb saya susa sikit cari wali sb kmi smua kluga adik bradik pemengang pas im13 ja. ada yg bgi sya cdangan ka cmna cari wali ni bgi pihak wanita . sb klau pihak suami smua lengkap suda. ...

2 Các câu trả lời

saksi tak semestinya Warganegara. kalau sis blom ada anak better nikah bru ndaa sulit urusan.. tp kalau sis ada anak pastikan urus daftar lewat perkahwinan, tkut anak berbin kan Abdullah. okay jaa sebenarnya berbin kan Abdullah. tp lg bagus berbin kan nama bapa dia sendiri.

saksi x semestinya warganegara yg penting ada dokumen keterangan dah cukup