Hi mommy adaa

Ada sini yang pakai passport ? saya mau tanya .. tapi sya blm kena jamin laa sdh hdupkn passport ja .. blh ka bklinik d klinik kesihatan lagi kalau sdh 7 bln? sbb kmi baru ja selesai urus surat nikah .. lama btl proses sblm ni kmi sdh kawin kg Dn ada yg sdh berpengalaman tntg brapa pmbayaran nya kh sblm ni ? #seriusnanya #firstmom

2 Các câu trả lời

kalau ada surat nikah caj rawatan di klinik kerajaan ikut harga warganegara. rm1 ja bayar. belum jamin pun nda apa,yg penting ada surat nikah

2y trước

baik buka buku di klinik swasta. nanti lepas tu pegi kkia utk buat checkup susulan. bukan apa sis,sy dulu masa bersalin anak pertama,ada kawan sebelah katil kena marah dgn doktor. kawan tu pakai pasport,tp nda buat buku klinik d swasta. kita faham kalau pakai pasport ni mahal kalau buka buku pink d klinik kerajaan. tp yg doktor marah tu sbb dia tiada apa² dokumen buku mengandung dr mana² fasiliti kesihatan. biarpun sudah lambat sis buka buku klinik,pegi ja. kalau d swasta nda apa tu. kalau d kkia memang kena ceramah oleh doktor. buka buku la bah d swasta secepat mungkin sebelum bersalin. kalau mau bersalin d hosp mesti ada buku klinik. lg pun,ada risiko senang mau handle cepat

buka dkt klinik swasta . klu kk taktau la mcm mana cuma mmg byk procedure