Due bulan 5 ada yg selamat bersalin ke

Salam ..ad geng due awl bulan 5 tak? Hmm doakan dipermudhkan tauu belom ad tanda lagi ni… takot sgt mcm2 fkir. korang dh bersalin ke? Boleh share x korang yg xde tanda tu tpi dh bersalin cmna ye #firstmom #newmom #bantusharing

Due bulan 5 ada yg selamat bersalin ke
27 Các câu trả lời

pengalaman 1st n 2nd..ngeras²..1st jln dah buka 2cm+ contraction yg sgt² kuat+darah byk..masa tu bru 29w..doktor bg ubt kurgkn contraction+dexa 2x..tgh mkn ptg rasa nk membuang..tgk² trun drh..dah 4cm..msuk l.room..2nd..contraction tp mild²..msa tu dah 39w5d..x sedap hati..g PAC..amik dah 6cm..trus doktor pecah ketuban..30minit beranak..no 3 ni harap² senang mcm no 2..sbb contraction pn just mild²..2w lg nk bersalin

saya due 24/5. Semalam check up doctor kata air ketuban banyak dan mungkin perlu induce next week, tapi tengok dulu next check up kalau air ketuban dah ok xda masalah tunggu sampai full term. Dari semalam dan harini baby banyak mengeras dalam perut and saya anxiety sangat, x pasti ini normal atau perlu pergi hospital. Ada mommies yang pernah pengalaman yang sama? 🥺

saya due 23/5 .. saya pun belum ada tanda tanda lagi.. anak ke 2.. anak pertama overdue 41 weeks.. lepas jumpa dokter isnin haritu, dokter inform keputusan boleh overdue dari tarikh due date.. 😅😅 lagi nervous dengar.. semoga dipermudahkan urusan.. jaga diri.. jgn fikir bukan bukan ya 🥰

sya due sepatutnya 17hb nie. tapi sebab pregnancy kali nie sangkut gdm, mungkin lagi awal seminggu / dua dari tarikh due yg sepatutnya. hari nie 2hb sya ada checkup, doakan sya x kena admit ari nie yee semua. #momtothreekids #newmomexperience #setiapanakituberbezapengalamannya

saya edd 7/5 tapi 22 haritu serah diri sepatutnya 23/4 induce tapi disebabkan ada batuk doktor hold kejap. 26/4 saya induce belon tapi 27/4 bukaan masih 3 cm dan bby dalam perut jantung dah slow. terus buat operation czer. jadi saya selamat bersalin pada 27/4 jam 1.04 tengahari.

2t trước

Kene serah diri sebab apa sis saya due date pon 7hb 5 38week checkup nurse suruh g hospital tapi saya taknk pergi lagi sbb perut dah jatuh

saya due 23/5, tp doktor dah bagi tarikh untuk serah diri 15/5 ni. 16/5 ceaser, moga Allah permudahkan urusan saya dan mummy² semua 🤲 btw sy ceaser sebab dah 2kali ceaser, ni yg ke3 laa. tp alhamdulillah x ikat lagi 😁 moga Allah kurniakan kesihatan

Saya due 7/5. Kena serah diri 6/5 sbb GDM. Skrg baby kerap mengeras & setiap hari mmbuang. Tanda2 nak beranak ke tu ? perlu ke pac ke cek bukaan ? Btw ni anak kedua, anak pertama xde pnglaman mcm ni, seminggu sblm beranak mmg xda sakit2 langsung.

saya due 13/5 tapi sekarang ni kena ward. semoga dipermudahkan urusan awak jugak. saya takde tanda tapi baby kerap mengeras selang 5-10 minit sekali. pergi pac dah ada bukaan 3cm. masuk ward baru start rasa contraction.

Sya sakit perut sgt2 bukaan xde skrg ni keluar kene seluk 2x lepstuh kene balik dlu dgn menahan sakit bukaan x buka n ad drh dkt pad drh kene seluk ke atau tanda tkthu laa doakan sya semua

2t trước

Sy baru lps discharged . Sbb keluar lendir coklat + darah. Dah ada bukaan. Tp still 2cm. Tapi takda contraction . So doctor bg balik. Keluar darah lps kena seluk tu kira normal jugak

sy due 5/ 5 dh selamat brsalin 27hb 🤣🤣...si kcik awl nk kluar...tpi syg tkde rezeki nk normal..emergency czer ...poor progress bukaan amik masa terlmpau lama smpai brhari2

2t trước

sy air ktuban leaking lpas tu kluar drah lpas check bukaan 2cm bru start rse kontracktion...sakit sis..rse mcm nk mcm hilang nyawa 🥹🥹 syg btol bukaan trenti lpas 5cm...3hri than sakit...last2 czer